čtvrtek 18. října 2007

Gothic III: třetí pokus

Rozhodl jsem se vyplnit čekání na Zaklínače oprášením Gothic III. Je to hra, kterou už jsem rozjížděl dvakrát. Poprvé jsem uhrál jen malý kus, podruhé jsem to zkoušel pár dní (týdnů) a prošel jsem poměrně velkou část země Myrtana (Monteru, Silden a Geldern). Tenkrát jsem to přestal hrát jednak kvůli nechutné zabugovanosti, jednak mi role žoldnéře v orčích službách až tak nevyhovovala. Tentokrát to zkusím za lidi, stejně jako v Gothicu 1 a 2.
Překvapilo mě pár věcí. Jednak mi to krásně šlape, mám silnějšího kompa a je to značně poznat.
Taky mám pocit, že řada oficiálních i neoficiálních patchů (hraju s oficiálním patchem 1.12 a Community Patch 4) pomohla celkové hratelnosti. Hraje se to krásně pohodově. Divoká prasata už nejsou nezabitelná a boje jsou celkem rozumné.
Ještě nejsem rozhodnut, jestli to budu hrát ve first person anebo third person kameře. Oboje má svoje, nejspíš to budu střídat. Oproti Oblivionu, který jsem odehrál ve first person, je v Gothiku third person přehlednější a hratelnější.
Překvapivá je grafika - při hře vypadá o mnoho stupňů lépe než na screenshotech díky antialiasingu, postprocessingu a glow efektu.
Zvuk v kvalitě 5.1 funguje zatím bezchybně, v originální verzi bez patchů to byla jedna z velkých bolestí. Jsem zvědav, co to bude dělat na pláních kolem Sildenu - když jsem to hrál s verzí 1.9, tak tam zlobily ambiente zvuky divočiny a vodopádu tak, že jsem je musel povypínat.
Za první dvě hodinky pohodového hraní jsem uhrál úvodní bitvu ve vesnici Ardea a pár drobných questů pro lidské rebely v Reddocku. Čeká mě první střet s orčími patrolami.
Buď mě to chytne a pořádně se do toho ponořím, anebo to bude jen výplň, než za týden vyjde Zaklínač.

3 komentáře:

jasonbob řekl(a)...

air jordan
supreme hoodie
adidas yeezy
hermes birkin bag
steph curry shoes
kyrie 5
supreme clothing
moncler outlet
yeezy
kd13

Unknown řekl(a)...

additional reading h9a78x1g03 designer replica luggage replica bags karachi d3j18h6g14 image source q4s48p5s33 replica louis vuitton replica bags n9z69w7s70 replica bags lv straight from the source q9o72v6m25 replica bags louis vuitton

Unknown řekl(a)...

wikipedia reference s9m86w9n29 louis vuitton fake replica bags hong kong d3u90u9n62 replica bags wholesale hermes replica handbags v8n90c6q36 replica bags toronto website link o7p91x9n44 best replica designer bags replica bags aaa m8i61n8g55