pondělí 29. října 2007

Zaklínač: kapitola 2 - Rozkoukávám se po Wyzimě

Z vězení jsem se dostal snadno - vykoupil jsem se přijetím zakázky na zabití kuroliška ve stokách města Wyzimy. Pomohl mi při tom Siegfried, rytíř Řádu planoucí růže. Je to krásný idealista, ale mečem se ohánět umí.
Město Wyzima je pestré a plné života. Jsou tu slumy, čtvrť nelidí, špitál, klášter, kurvy, stráže, žebráci, plno života. Ve městě je spousta napětí - lidé proti nelidem, stráže proti Salamandře, všichni mají své cíle. Geralt tady sleduje stopu zaklínače Berengara, který se tu před časem pohyboval a pravděpodobně zahynul při plnění úkolu od alchymisty. Vedle toho vede vyšetřování proti Salamandře, které je pěkně spletité. Je tam spousta podezřelých a zatím mi vůbec není jasné, komu se dá věřit.
Zatím se mi povedlo dotáhnout do konce jen několik úkolů. Černě humorný byl úkol na zabití pár toulavých psů, při odevzdání mi hrobník vysvětlil, že potřebuje psí sádlo na nátěr rakví.
Zachránil jsem pár kurev před členy Salamandry, za což jsem si vysloužil jejich vděčnost. Všechny děvky v klášterní čtvrti mi jsou k dispozici za kytičku sedmikrásek. Pouze jejich šéfka Carmen mi nedala... zatím :-P.
Geralt se učí, už má i stříbrný meč zděděný po Berengarovi. Z meteorických kamenů jsem si nechal vykovat i nový ocelový zaklínačský, a rázem jsou boje jednoznačnější v můj prospěch. Zejména boj hromadným stylem je docela dobrý masakr, útočím na jednoho ze soupeřů a když ho dostanu, otočím se, abych zjistil, že ostatní nepřátelé leží mrtví kolem. To potěší.
Tady vedle na screenshotu je Zoltán Chivay, svérázný trpaslík. Právě je uprostřed filosofického monologu, kdy si mu Geralt stěžuje na nespravedlivý svět, zkažené lidi a vůbec. Zoltán pronáší větu, která mě u počítače hlasitě rozesmála - to už se mi dlouho, dlouho nestalo. :-)
Pravdou je, že ve Wyzimě je celkem klid, příležitostí k boji zatím není tolik. Přeplavil jsem se do bažin. To je pravý opak Wyzimy: naprostá divočina, plná nestvůr, utopenců, masožravých stromů a dalších radostí. Jdu ve stopách ztraceného Berengara, ve službách alchymisty Kalksteina se snažím znovu otevřít vchod do staré věže patřící mrtvému mágovi.