sobota 13. října 2007

Medieval 2: Průlom v Anatolii, potíže v Evropě

Zdržovací taktika proti Mongolům slaví úspěch. Král Thierry dobyl Iconium a moje jednotky mohly postoupit až k Caesareji, která je velmi slabě bráněna.
Křižáci Gassota karembeau rozprášili mongolské vojsko blízko Adany. Málem jsem si naběhl, křižácké vojsko nemělo žádnou pořádnou pěchotu, pouze silné dělostřelectvo a lučištníky a pár lehkých jízdních lukostřelců. Mongolové jsou na dálku lepší, naštěstí se to křižákům podařilo ustát.

V Evropě se proti mě obrátili nejen obmyslní Němci, ale především zrádní Janované. Asi chtějí zneužít zaneprázdněnosti mých hlavních sil v Anatolii a oslabení po morové ráně.
Bývalí spojenci Janované vtrhli do mých držav v Lombardii a nyní obléhají Janov a Milán. Mají velmi silné armády, takže si s nimi asi neporadím. Němce jsem zahnal od Frankfurtu i u brodu přes Dunaj na jih od Norimberka. Sebral jsem ve Francii armádu a dobyl s ní Staufen, hlavní město Svaté říše římské.
V severní Africe jsem výpadem zahnal sicilské obléhatele Alžíru. Vyprošťovací armáda už je na cestě.

Boj na čtyřech frontách by mi snad ani tolik nevadil, jediní vážnější protivníci jsou Milánští. Horší je, že se začíná plašit papež. Asi se mu začíná zajídat moje moc a sláva. Mé zásluhy o katolizaci půlky Španělska, severní Afriky, Balkánu a malé Asie už asi neplatí. To se mám, u ďábla, nechat bratry křesťany masakrovat, jen abych si uchoval jeho vrtkavou přízeň?

Žádné komentáře: