pátek 5. září 2008

Spore: Vývoj tvorů

Začal jsem hrát Spore. Buněčnou fázi jsem uhrál poměrně rychle. Moje masožravá buňka v pohodě žrala, rostla a sbírala kousky DNA.
Pak jsem si vyvinul nohy a vylezl na souš. Měl jsem možičky, kusadélka, očíčka a to bylo všechno.
Na souši jsem znovu žral a sbíral DNA. Co mě potěšilo byly ostatní druhy tvorů - potkal jsem řadu tvorů, které jsem si sám nadesignoval v Creature Editoru I když jsem se snažil pokud možno být mírumilovný, moc se mi to nedařilo - často jsem musel sáhnout k násilí.
Několikrát jsem nepřátelský druh vyhubil. Krásný moment jsem zažil, když mi nad hlavou proletěla kosmická loď. Asi se někdo z jiné planety přiletěl podívat na návštěvu.
Na konci fáze vývoje tvorů jsem svojí potvůrku zvedl ze čtyř nohou na dvě. Vyvinul jsem si packy. Bavilo mě létat, moje potvůrky budou mít křídla. Ať chci nebo ne, nebude to plyšák, ale dravec.
Postupně jsme migrovali za potravou. Fakt mi vadilo, že musím s ostatními druhy převážně bojovat. Sbíral jsem další vychytávky, ale většinou se k mému tygrovanému dráčkovi moc nehodily. Svojí rasu jsem pojmenoval Keonaxík, ale asi to ještě přehodnotím.
Kmenová fáze je hodně zajímavá. Přibyde potvůrek, které se ovládají. Osobně mě příliš nebere jejich oblékání, je to příliš jednoduché a málo variabilní. Zato je fajn interakce s jinými kmeny: když jsou kamarádi, tak nosí dárky. Těší mě taky, že tu můžu ochočovat divoká zvířata.
Bohužel jsem v kmenové fázi narazil na problém s ovládáním - nechtěně jsem si znepřátelil cizí rasy, když jsem klikl na jejich příslušníka s kurzorem přepnutým na lov. To mě dost otrávilo, a tak jsem hru zrušil. Poslední save mám uprostřed fáze vývoje tvorů, budu se k tomu muset vrátit. Podruhé si dám větší pozor.
Zatím jsem nezjistil, jak kmenovou pořádně hrát. Jestli musím pořád vodit kmen za ručičku a každému říkat, co má dělat, tak je to docela nuda. Byl bych rád, kdybych mohl jednu skupinku potvor nechat starat se o sběr potravy a velitele s druhou skupinkou určit na boj a na diplomacii s jinými kmeny.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

The wгite-up has vеrіfiеd
hеlрful to us. It’s еxtremely infoгmatiѵe
and you're naturally really educated in this field. You have got opened my sight to be able to various opinion of this specific subject using interesting and solid articles.

Here is my website - 132.252.182.11
Feel free to visit my web blog ... phentermine