středa 10. září 2008

Spore: První válka

Mám za sebou první vážný konflikt. Pustil jsem se do křížku s agresivní rasou červených emzáků, která obtěžovala mého spojence. Naštěstí byli agresoři málo vyvinutí a měli jedinou planetu. Několikrát jsem odrazil jejich útok na spojeneckou planetu a pak jsem přenesl boj na jejich planetu.
Celkem snadno jsem se zbavoval jejich lodí, ale na zničení měst moje lasery moc nefungovaly. Byl jsem schopen upižlat laserem tak jedno město, než se mi vybily baterie.
Pak mě napadlo koupit si malou bombu. A ejhle - města šla dolů jako domečky z karet! Než se červení parchanti vzpamatovali, měl jsem jejich domovskou planetu. Nechal jsem je utéct do vesmíru a osídlit blízký planetární systém, ale tam si na ně počkal můj spojenec a dodělal je.
Tohle je screenshot z terraformingu. Pomocí meteorického bombardování ohřeju atmosféru planety, a než stačí vychladnout, nasadím tam pár kytek a stabilizuji ekosystém. Je to fajn, proměnit chladný šutr v kvetoucí zahradu!
Začal jsem pořizovat screenshoty vestavěnou funkcí Spore namísto věrného Frapsu. A ejhle, kvalita šla rapidně nahoru. Zřejmě má Fraps nějaký problém s určitými typy grafiky - stejně blbě vypadají některé screenshoty z Gothika III.
Bohužel se moje krásné kosmické lodě nedají přiblížit. Ovládání je mírně zmatené - to, co je popsáno jako Zoom In ve skutečnosti funguje jako klesání lodě. Nebo jsem něco přehlédl ...

Žádné komentáře: