pondělí 6. listopadu 2023

Baldur's Gate 3: Orin a Bhaalův kult

Stopa Orin se silně projevuje v celém třetím aktu. Zatímco Gortash navenek působí jako slušný politik, Orin je od počátku vyšinutá, šílená krvežíznivá  vražedkyně. 

 

Navíc je měnič - shapeshifter. Takže člověk nikdy neví, s kým právě mluví.

Jestliže u Gortashe jsem si dokázal představit spolupráci, u Orin jsem o tom nepřemýšlel ani vteřinu.

V Riventonu jsem se zapojil do vyšetřování smrti mnichů v klášteře. Brzy se odhalí, že se jedná o vražedné spiknutí Bhaalova kultu. Po celém Baldur's Gate se nachází oběti, bestiálně zavražděné v kaluži krve. Některé vraždy jsou teprve v plánu a když udělám svojí práci, podaří se jim zabránit.

Hra je natolik otevřená, že se hráč může vydat  cestou vrahů a vraždit jednotlivé oběti na seznamu. Pak se může stát členem Bhaalova kultu.

 Já jsem sídlo Bhaalova kultu lokalizoval, když jsem ve sklepení pod domem výrobce náhrobků objevil starého známého - Sarevoka Ancheva, který je hlavním záporákem z prvního dílu a vystupuje ve druhém díle jako potenciální parťák.

Sarevok se právě snažil obětovat létajícího slona Valerii, která je vyšetřovatelem vražd v klášteře. Měl jsem na vybranou - Valerii zabít a tak se stát právoplatným členem kultu, anebo bojovat se Sarevokem. Nebylo co řešit. 

Jeden z nejtěžších questů ve hře je hledání částí těla klauna Dribblese z cirkusu v Rivingtonu. Jednotlivé části těla jsou rozházené doslova po celé mapě a mají je u sebe různé mrtvoly poházené po sklepích či podzemích. Dribblesova hlava je pak v Undercity, blízko sídla Bhaalova kultu.

Undercity je další parádní podzemní lokace. Bhaalův kult unesl jednoho člena mojí party a nahradil ho shapeshifterem. V mém případě to byla Lae'Zel. Našel jsem ji na obětním oltáři. Naštěstí se mi povedlo přemluvit Orin, aby si to nejdříve vyřídila se mnou.

Orin se přeměnila v odporného netvora - podobně jako Ketheric Thorm.

 Nebylo jí to ale nic platné, dokázali jsme si s ním poradit a Lae'Zel osvobodit. Z dýky Orin pak vypadl třetí magický kámen. Cesta k Netherbrain byla volná.

Žádné komentáře: