neděle 5. listopadu 2023

Baldur's Gate 3: Ketheric Thorm a Act 2

 Generál Ketheric Thorm je protagonistou druhého aktu.  Vládne Moonrise Towers, odkud se zlo šíří po celých Shadowlands. je to charismatický nemrtvý generál, s krásným basovým hlasem.

 

Ve městě kolem pevnosti je k vidění spousta Thormových zrůdných dětí, jako je třeba chamtivá celnice neboo nestvůrný hospodský Thisobald Thorm, který mimo jiné bojuje speciálním útokem zvracení.

Anebo šílený chirurg Malus Thorm. Maluse jsem dokázal ukecat, aby napřed rozpitval svoje pomocnice a potom provedl vivisekci sebe sama.

Ketheric Thorm buduje armádu, která má vytáhnout proti městu Baldur's Gate.

Klerička Ysobel chrání Last Light Inn před temným stínem, který tíží celé Shadowlands.
Přimotal jsem se k tomu, když na ni zaútočili Ketherikovi služebníci. Naštěstí jsem ji dokázal udrřet naživu.
Později se ukázalo, že Ysobel je Ketherikova dcera, která zemřela a Ketheric ji pomocí nekromancie vzkřísil k životu. Navíc je milenkou Dame Aylin, kterou jsem zachránil v Gauntlet of Shar.

Do Moonrise Towers jsem se nejprve infiltroval. Vysvobodil jsem všechny vězně, které tam Ketheric uvěznil. Na Internetu jsem se dočetl, že jedním z vězňů může být i Minthara - za předpokladu, že přežije Act 1 a útok na gobliní základnu. Já jsem Myntharu zabil, takže jsem se tu s ní nesetkal.

Než jsem se mohl postavit Thormovi, musel jsem osvobodit zotročenou Nightsong - nesmrtelnou ubytost Dame Aylin. Moc Aylin dávala Ketherikovi nesmrtelnost. 

Musel jsem přemoci odporného kouzelníka Balthazara. 

Byla to právě Aylin, kterou měla Shadowheart zabít, aby získala přízeň své bohyně Shar.

A tady se změnil osud Shadowheart: odmítla Aylin zabít, osvobodila ji a odvrhla Shar.

V Moonrise Towers se poprvé projeví identita všech tří stoupenců Absolute: Ketheric Thorm, vévoda Gortash a vražedkyně Orin. Každý z nich je vyvoleným jednoho ze tří bohů smrti.

 Také jsem spatřil Absolute, nestvůrný Illithidský mozek - Netherbrain.

 
 

Ketherika jsme porazili v lidské podobě.

Pak se ale znovu vztyčil v podobě nestvůrného kostěného monstra.

  

Teprve pak jsme ho mohli porazit nadobro.

Žádné komentáře: