úterý 7. listopadu 2023

Baldur's Gate 3: Interview s upírem

 Astarion se v mojí hře moc neuplatnil. Chvilku jsem s ním chodil na začátku, pak jsem ho natrvalo zaparkoval v táboře. Takže mě jeho osud zas tak moc netrápil. Navíc nebyl nikterak propojený s hlavním příběhem a  možná je návštěva Cazadorova paláce nepovinná.

Najít palác nebylo těžké, na mapě byl od začátku - a Astarion by konec konců měl vědět, kde to je. Trochu těžší bylo dostat se dovnitř, chvilku mi trvalo, než mě napadlo teleportovat se z věže na hradbách.

Palác má nejlepší vyhlídku na Lower City. 

S Cazadorem jsem se potkal až v jeho paláci. Cazador tu rozjel rituál, při kterém chtěl obětovat všechny nižší upíry a sedm tisíc dalších, které má v žaláři. Chce se tak povýšit se na Vampire Ascendanta. 

Rozhovor Astariona s Cazadorem je jeden z nejlepších ve hře. Šlape to stejně, jako když se Karlach rozkřikne na Gortashe.

Hned zpočátku rituálu mi Cazador znehybnil Astariona a zapojil ho do rituálu. Nepodařilo se mi ho osvobodit (nenapadlo mě, jak to udělat), a tak mě Cazador sfoukl jako svíčku. 

Napodruhé jsem to radši zkusil s Karlach a bez Astariona. To už šlapalo mnohem lépe. Podařilo se mi Cazadora zabít. Respektive zneškodnit - upír se vrátil do své rakve. A tady mě opět nenapadlo prohodit Karlach s Astarionem - a Cazadora jsem sám zabil a uvězněné nižší upíry jsem pustil z vězení. 

Jde to i jinak: Astarion může rituál sám dokončit a stát se tak mocným Vampire Ascendantem. Anebo je možné nižší upíry zabít. Volby, volby, volby. Docela by mě lákalo si hru projít s Astarionem v hlavní sestavě a dovolit mu dokončit rituál.

Žádné komentáře: