neděle 5. listopadu 2023

Baldur's Gate 3: Lord Gortash

Enver Gortash je ze všech tří hlavích záporáků ten nejméně protivný. Chová se celkem roacionálně a je to politik toužící po absolutní moci.

To on ovládá Steel Foundry a vládne městu železnou rukou. O tom, jaký je to hajzl, se dozvídáme postupně z různých dopisů a depeší nalezených všude po městě.

Na začátku třetího aktu se přimotáme k jeho korunovaci, kdy donutí omámeného Uldera Ravengarda, Wylova otce, aby mu předal vládu nad městem.

Stejně jako Orin, Gortash se snaží přemluvit družinu ke spojenectví a předání magických kamenů kontrolujících Karsusovu korunu. Každý ze tří záporáků má jeden kámen. 



Málem bych mu na to kývl. Nebýt Karlach, která Gortashe nenávidí až za hrob za to, že ji prodal do pekla.

Gortash ovládá Steel Watch Foundry, kde se montují obrovští roboti Steel Watcher. proplížil jsem se dovnitř a dohodl se s Gondiany, že jim osvobodím jejich příbuzné zajaté v potopeném Iron Throne.

Gondiani pak vyhodili Foundry do povětří a všichni Steel Watchers ve městě se zhroutili. Cesta ke Gortashovi byla volná.

Souboj s Gortashem pak byl docela jednoduchý. 

Samozřejmě se lze s Gortashem dohodonut - pokud u toho není Karlach. Dočetl jsem se, že to nemá valný význam - Gortash nepřežije setkání s Netherbrain. 


Bohužel, ani Gortashova smrt nepřinesla Karlach úlevu a nevyléčila její ztracené srdce.

Žádné komentáře: