sobota 4. listopadu 2023

Baldur's Gate 3: Odkazy a fanservis

BG3 je pochopitelně našlapaná odkazy na předchozí hry. Už jen Jaheira a Minsc jako potenciální parťáci jsou super.



 Ve hře je spousta knížek a svitků odkazujících se na příběh předchozích her. 

Ve třetím aktu je možné se podívat do Iron Throne, lokality známé z prvního dílu (jakkoliv už si na to nevzpomínám). Teď se nachází pod vodou v přístavu Gray Harbour a lord Gortash si ta vybudoval své nejpřísnější vězení, do kterého uvrhl i Wyllova otce. vévodu Ulvara Ravenguarda.


 Osvobozovaví akce je časově omezená. Musel jsem osvobodit vévodu Ravenguarda i Gondiany - gobliny ze Steel Foundry. A musel jsem to udělat dřív, než celý Iron Throne vyletí do vzduchu.

Ne, nezvládl jsem osvobodit všechny vězně v limitu. Ale osvobodil jsem jich dost na to, abych získal gondiany na svou stranu.

Setkání s Elminsterem bylo taky moc fajn. 

 

Elminster je něco jako Gandalf světa Forgotten Realms, vystupuje ve spoustě knížek.Tady se mihne jako poslíček bohyně Mystry. 

Hodně mě potěšilo setkání s Viconií DeVir. V Baldur's Gate 2 jsem Viconii zachránil, když jí chtěli upálit na hranici. A pak jsem s ní prožil romanci. 

Tady je Viconia nejvyšší matkou kultu bohyně Shar. To ona unesla Shadowheart, to ona jí roky vymývala mozek a mučila její rodiče.

Boj s Viconií a jejími kultisty byl pro mě nejtěžší ve hře. Kultisti neustále sesílali kouzlo temnoty, do které jsem nemohl sesílat kouzla. Hrál jsem to snad šestkrát, než se mi podařilo je postupně eliminovat.


A jasně, jde to hrát i tak, že Shadowheart se vydá kultistům a Viconia se pak přidá jako spojenec do finálního fightu s Absolute. Já jsem Viconii bez milosti odpravil.

Žádné komentáře: