neděle 10. února 2008

Crysis: Zima na ostrově

Venku mě čekala regulérní zima. Mimozemšťané čerpají energii kde se dá, a berou si i tepelnou energii z okolí. Zmrzlý tropický ráj.
Potkal jsem svého velitele Propheta. Někde ukořistil mimozemskou zbraň. Velmi účinná, i když má trošku pomalý rozjezd. Doprovod Propheta s rozbitou nanokombinézou od jednoho hořícího auta k dalšímu byl docela náročný, ale po herní stránce skvostný nápad: Prophet potřeboval teplo, a proto jsem se musel pohybovat rychle. Otravné chobotnice jsem mohl sestřelovat jenom při přestávkách, když se prophet ohříval u plamenů.
Když jsme se dostali z ledového pekla, potkali jsme americké vojáky. Pod palbou všudypřítomných chobotnic jsme se přesunuli dolů k řece, abychom hájili havarované vznášedlo.
Tenhle obří pavouk je asi nesmrtelný. Naše palba z protiletadlových kulometů a bazuk s ním ani nehnula. Museli jsme uprchnout ve vznášedle.
Zahrál jsem si i na pilota, když to pravý pilot koupil. Ta bílá koule tady na screenshotu je jakási zóna chladu, která ohraničuje území mimozemšťanů. Let byl docela frustrující zážitek. Čím víc bylo vznášedlo poškozeno, tím hůř létalo a tím víc poškození schytávalo od chobotnic. Tak trochu začarovaný kruh.
Nakonec jsem se se vznášedlem doplazil až na mateřskou letadlovou loď.
Doktorka Rozenthalová mi nějak vylepšila nanooblek. Zatím jsem to neměl čas zkoumat.
Je to vážně kočka.
Admirál Morrison si nedal vymluvit, že použít atomovku na mimozemskou zónu na ostrově není dobrý nápad. Krásný zelený mozek.
Bohužel měla pravdu doktorka Rozenthalová : energii z výbuchu mimozemšťané prostě absorbovali a využili. Vzápětí zaútočili na loď.

Žádné komentáře: