středa 19. září 2007

Bioshock: Fort Frolic

Fort Frolic je doména šíleného umělce jménem Sander Cohen. Zavedl mě do divadla, kde jsem sledoval produkci ubohého pianisty nuceného stále a stále přehrávat dokola tutéž skladbu. Když se vzepřel, Cohen ho zastřelil a donutil mě ho vyfotografovat.
Tohle sousoší je zatím neobsazené. Na desky chce Cohen umístit fotky svých nepřátel, které mám napřed zabít a pak vyfotit. Říká tomu "My Masterpiece". Opravdu pozoruhodná kreativita :-).


Splicerka omráčená elektřinou je snadný cíl. Jsem teď tak nabušený, že nejměkčí druhy splicerů se o mě zabíjejí samy - jednou dvakrát do mě praští a následný výboj je zabije. Mám samozřejmě vytřénované splicery pomocí fotoaparátu na maximum, takže jim způsobuji maximální poškození.
Cohen se zřejmě baví tím, že zalévá splicery do sádry, nebo do nějakého jiného tuhnoucího svinstva. Některé artefakty vypadají opravdu zdařile.
Jedna ze Spider Splicers, kteří se na mě začli sbíhat po umístění třetí fotky. Poslal je Cohen, ten bláznivý šmírák, kdo jiný. Byla to vlna za vlnou, zabil jsem jich desítky.
Když jsem umístil všechny čtyři fotografie, ozval se potlesk a sám Maestro Cohen pomalu sestoupil ze schodů.
Zjevně není nutné Cohena zabíjet, dal mi, co jsem chtěl a dál se opájel svým mistrovským dílem. Dokonce mi věnoval i štědrou odměnu. Jeho umělecký mozek je však natolik zvrácený, že jsem se rozhodl nenechat ho naživu.
Boj s ním byl poměrně dlouhý, protože ovládal stejné triky jako Houdini Splicers - teleportaci a ohnivé koule. Ale nakonec jsem ho udolal. Cesta dál je volná.