středa 6. ledna 2021

Cyberpunk 2077: Postavy, jak jsem je potkával

 Skvěle napsané, propracované a jasně zapamatovatelné postavy jsou výraznou vlastností Cyberpunku.

Johny Silverhand, týpek v mojí hlavě, je rocker, rebel a terorista. Nemá rád korporace. Já taky ne, ačkoliv v reálném světě jsem konzervativní a pravicově orientovaný. Johny má být kontroverzní parchant a zpočátku mi také tak připadal, ale časem jsem se s ním skamarádil. 

Čím déle se ponořuju do jeho příběhu, tím víc jsem s ním sladěný. A když mu vybouchlo rande s Rogue, bylo mi ho regulérně líto. Tuším, že to bude jedna z klíčových voleb ve hře. Jsem zvědav, jak se to nakonec projeví.




 

Judy Alvarez je netrunner a editorka Braindance videí. Dělal jsem s ní a pro ní spoustu questů zaměřených na pomstu za smrt Evelyn Parker. Pomohl jsem jí převzít klub Heaven, což nevyšlo tak úplně, jak Judy čekala. Snažil jsem se jí sbalit, ale Judy bohužel není na chlapy. Teď ke konci hry odjela z Night City do Montany.

Mama Welles. Máma Jackieho. Na svoje roky vypadá skvěle. Je servaná ze smrti Jackieho - což není divu.
Misty je Jackieho holka. Má kšeft s okultními potřebami nad ripperdoc krámem. Umí vykládat tarot.
Woodman je hajzl, který vede klub Clouds. Má na svědomí Evelyn Parker, prodal jí úchylnému ripperdocovi. Napoprvé jsem ho nechal být - když jsem zjistil, že to Evelyn nedala, sejmul jsem ho.

Claire Russel maká jako barmanka v Afterlife a v noci jezdí závody. Je to transka, což je vidět na její chůzi - i když vypadá jako ženská, chodí jako chlap - což mi seplo, ještě než mi řekla, co je zač. Claire chce pomstít manžela, který zařval na závodech. Pomohl jsem jí s tím. Je škod,a že závody jsou až moc snadné. Uměl bych si představit větší challenge. Líbílo se mi, že si ve finálovém závodě můžu vybrat, jestli vyhraju závod anebo pomůžu Claire s pomstou.


Goro Takemura selhal jako osobní strážce starého Sabura Arasaky. Zachránil mi kejhák, když mě vytáhl ze smetiště a sejmul Dextera. Pak jsme spolu udělali útok na sklad Arasaky. Když si teď o tom čtu, zjišťuji, kolik je různých způsobů, jak tuhle misi hrát.  Nakonec jsme spolu zaútočili na karnevalový průvod Arasaky v Japantownu, abychom se dostali k Hanako Arasaka. Bohužel Goro zařval, když si Arasaka pro Hanako přišla.

Placide má charisma jak hovado. Takový ten černoch nabušený testosteronem, jako James Earl Jones zamlada. Je členem Voodoo Boyz a není s ním moc řeč. když jsem se s ním seznámil, právě sekal hlavu slepici v řeznictví. Údajně se s ním v jedné z možných větví questu dá i bojovat - ale já jsem s Voodoo Boyz jednal na férovku. Rád bych věděl, jestli se to ještě nějak projeví v příběhu.
Mama Brigitte je šéfkou gangu Voodoo Boys, který vládne čtvrti Pacifica. Bohužel jsem s ní prohodil jen pár slov, když jsem se snažil dostat k  netrunnerce Alt Cunningham.

Ozob Bozo je regulérní magor s granátem v ksichtu. Rozdal jsem si to s ním v Pacifice. Zamrzelo mě, že se nepřišel podívat, když jsem pak měl finálový zápas o titul s Razorem Hughem.

Budhistický mnich, kterého chytil gang Maelstrom a pro legraci mu tělo prošpikovali implantáty. Jeden z questů, kde člověk jen zírá a říká si - co to je? Hlavní příběh to nikam neposouvá, ale je to zatraceně skvěle napsané a dělá to celý svět Cyberpunku zase o kousek zábavnější a zajímavější.



 

River Ward je bývalý polda. Jeho questová linie je úžasná: ještě jako policajt mi pomáhal vyšetřovat smrt starosty Night City. Když ho vylili od policie, řešili jsme spolu případ zmizení jeho synovce - kterého se zmocnil úchyl a držel ho pod drogami v bývalém kravíně. Cože je jeden z nejvíc creepy questů v celé hře. S Riverem jsme výborně zachlastali a zagrilovali u jeho ségry.

Když je V ženská, je možné Rivera zbalit. Jsem rád, že po mně nevystartoval.

Rogue je stará rašple, kámoška Johnyho Silverhanda. V roce 2077 pracuje jako fixer - dohazovač questů a kšeftů.

Pomáhá s několika questy. Dokonce se mnou vyrazila do akce, když jsme chtěli chytit Adama Smashera. Nakonec z toho bylo jen Johnyho staré porsche. Když Johny pozval Rogue na rande do zrušeného autokina, nic z toho nebylo.



Lizzy Wizzy je celebrita a influencerka s chromovou cyberskin kůží. Pomohl jsem jí zbavit se těla jejího manžela, kterého sejmula, když jsem vypátral, že se snažil naklonovat její osobnost.

Žádné komentáře: