sobota 23. ledna 2021

Cyberpunk 2077: Arasaka ending

 Co když se V rozhodl přijmout nabídku Hanako Arasaky?

Hanako byla v domácím vězení v posh vile v North Oak. Yorinobu zřejmě zjistil, že se něco chystá. Došel jsem si tam pro ní. 

Naložila mě do vzdušného taxíku a letěli jsme do Arasaka Tower.

Hanako mě vzala dolů do Mikoshi. Ukázalo  se, že tu mají uložený engram starého Sabura.

Pak jsme šli na zasedání správní rady. Odehrálo se v džungli, kterou mají v Arasaka Tower. Je vidět, že s penězi jde všechno.

 


Když jsem správní radě převyprávěl, co jsem viděl, napřed nikdo nevěřil. Pak jim Hanako pustila starého pána. A bylo.


Na Internetu jsem se dočetl, že v této fázi se může ve hře objevit starý známý Goro Takemura. Pokud přežil boj při pokusu dostat se k Hanako. No, v mojí hře nepřežil. Takže jsem se musel obejít bez jeho podpory.

V tu chvíli na správní radu zaútočily jednotky Yorinobu Arasaky. Následovala bitka v džungli a pak boj v kanceláři CEO. I tady se objevil Adama Smasher. i tady jsem ho zabil. 

A pak jsem si došel pro Yorinobu Arasaku.


Zdrcený Yorinobu pláče na klíně Hanako. Pochopil, že prohrál. Hanako se tvářila, že chová zlobivého malého bratříčka a že rodina je nadevše.

 

No a pak jsem omdlel a probral jsem se v základě Arasaky ve vesmíru. A následovala noční můra jako prase. v televizi vysílají že starý Saburo se nechal přenést do těla svého syna Yorinobu a znovu převzal otěže CEO. Tolik k malému bratříčkovi, kterého Hanako musí ochraňovat.

Arasaka mě testovala. Každý den stále dokola stále stejné testy, nikam nevedoucí otázky. Připadal jsem si jako v Přeletu přes kukaččí hnízdo. Nakonec jsem jim to tam všechno rozflákal.

A pak se objevil Hellmann. Řekl mi, že kouzlo se nepovedlo. Arasaka mě nedokáže zachránit. Argumenty víceméně stejné, jako má Alt Cunningham při Aldecaldos verzi konce.

 

Takže si můžu vybrat. Buď nechám Arasaku, aby na moje moje vědomí pustila Soulkiller a vytvořila engram, který se nahraje do Mikoshi. Budu žít navěky, ale jen jako engram v kybersvětě. To ale musím Arasace podepsat, že se stanu jejich majetkem. 

 

Na tomhle screenshotu je vidět, že V dokonale na dně. Prohrál úplně všechno. A teď i sám sebe.


Dost smutný konec pro neohroženého street samuraje z Night City! Neakceptovatelné.

Anebo druhá možnost - vrátit se z vesmíru do Night City s vidinou, že mi zbývá pár měsíců života. V je při tomhle konci docela spokojený, že dostal na vybranou a že se může vrátit do města, které má rád.

Arasaka verze je celkově depresivní jako prase. Návrat na zem je možná vysvobození, ale není to vítězství. Korporace je zlo. S ďáblem se nelze dohodnout.

Game Over.

Žádné komentáře: