neděle 25. října 2015

The Witcher 3: Hearts of Stone - Boj o duši a finále DLC

Hlavní přběh DLC Heart of Stone se pomaličku chýlil ke konci. Než jsem se vydal k finále, navštívil jsem Runewrightery z Ofieru a řádně jsem nabušil svou výbavu. Než se u Runewrighterů odemknou nejsilnější runy, stojí to hroznou spoustu peněz. Vydal jsem se ze všech nastřádaných prostředků, ale stál to za to - mít v brnění runu, která vrací 30% damage zpět útočníkovi se rozhodně vyplatí. Runewrighter také umí přidávat další sloty do zbraní a brnění - je to opět hrozně drahé, ale vyplatí se to.
Dorazil jsem na finální schůzku s Olgierdem a Zrcadlovým mužem O´Dimmem. Zrcadlový muž se ke konci projevuje jako regulérní čert: smlouva s ním má háčky a nepříjemné důsledky. Olgierd od něj sice dostal nesmrtelnost a bohatství, ale přišel o bratra a ženu a jeho srdce zkamenělo.
Závěrečná konfrontace se odhrává v měsíčním chrámu. Měl jsem možnost nechat Olgierda O´Dimmovi napospas, ale rozhodl jsem se mu pomoci. Vyzval jsem O´Dimma k sázce a vsadil jsem vlastní duši.
O´Dimm mě teleportoval do snového světa. Tady jsem měl rozluštit jeho hádanku. Snový svět je plný přízraků a léček, ale dá se celkem snadno proběhnout. Našel jsem tu nádherný meč, ale nemůžu ho zatím používat, protože vyžaduje level 39.
Na konci temného lesa jsem vběhl do domu a odtud jsem propadl do chrámu zrcadel. Zrcadlo je odpovědí na O'Dimmovu hádanku, ale všechna zrcadla se rozbila na střepy, jakmile jsem se k nim přiblížil. Nakonec jsem pomocí zaklínačských smyslů našel vyschlá bazének, napustil jsem jej vodou a nachytal jsem O'Dimma, který mě chtěl překvapit zezadu. Zrcadlo na vodní hladině  bylo odpovědí na O´Dimmovu hádanku: rcadlo, které není možné rozbít.
Jak jsem se dočetl ve walkthrough, celá pasáž ve snovém světě je nepovinná - je možné se záchraně Olgierda vyhnout. Z morálního hlediska by to nebylo špatně, Olgierd je sice sympaťák, ale také vrah a lotr, který má na rukou krev cizích i svých blízkých. Jsem ale rád, že jsem ho nakonec zachránil.
Olgierd mi věnoval svoji šavli, výtečnou zbraň, jednu z nejlepších ve hře. K závěrečné konfrontaci s Eredinem se bude skvěle hodit.
Tolik DLC Hearts of Stone. Hraním jsem strávil asi 20 hodin, dvakrát tolik než avizovaných 10 hodin.Z mého pohledu je toto DLC naprosto skvělé. Všechny questy jsou skvěle vymyšlené, zábavné a výtečně napsané. Quest s Olgierdovým bratrem na svatbě je jeden z nejlepších, jaký jsem kdy hrál.