pátek 30. dubna 2010

Mount&Blade: Warband: Dobývání hradu

Zkusil jsem dobýt hrad vlastními silami. Posbíral jsem všechny Swadian Knights z posádky svého hradu a  vyrazil na zteč. Bohužel, hrad byl hlídaný docela silnou posádkou Nordského jarla. 
Absolvoval jsem několik pokusů o zteč. Při prvním pokusu se na mě osádka hradu vyřítila v průběhu stavby žebříků. Následovala regulérní bitva, kterou jsem vyhrál, ale bylo to Pyrrhovo vítězství. Na vlastní zteč už jsem neměl a prohrál jsem.
Při druhém pokusu nebyla žádná bitva v terénu, rovnou zteč. A opět žádná obléhací věž, pěkně se mačkat na jediném žebříku. Ani tady jsem neuspěl, dokázal jsem pobít dvě vlny obránců, ale třetí jsem už neustál. 
Zadařilo se mi napotřetí. Ještě jsem posílil armádu a zaútočil. První útok jsme prohráli a stáhli se, naštěstí jsem nebyl zajat. Pak následovalo další obléhání, při kterém se hrstka obránců pokusila o noční protiútok. Bez problémů jsem je rozsekal. Poté už následoval poslední útok na hradby, který skončil mým vítězstvím.
Ačkoliv jsem na hrad útočil sám, král Swadie mi jej jen tak nepřidělil v léno. Prostě jsem seděl v hradu, který mi nepatřil, s třiceti zbylými bojovníky, a kolem se shromažďovali jarlové se svými armádami o sto chlapech. Vyhlídky tedy nic moc. Vzápětí mě maršál Swadie povolal do zbraně, tak mi nezbylo než z dobytého hradu odjet, a za chvíli nechráněný hrad znovu přešel pod vládu Nordů. Suma sumárum jsem z toho neměl nic, pouze jsem ztratil 30 vycvičených rytířů. Bilance tedy celkem prachbídná.
Zjevně to chce hromadit muže, a když už si troufnu na hrad, je dobré útočit na nehlídaný a mít v záloze chlapy, kteří hrad budou hájit. Anebo se zúčastnit dobývání hradů spolu s ostatními lordy.
Docela mě to otrávilo. Tohle tedy není dvakrát player-friendly. Mount&Blade prostě nechce hráči dát nic zadarmo :-/.

3 komentáře:

Stano řekl(a)...

zdravím, nedávno jsem si tuto hru koupil, ze začátku mě naštvalo to že mě každej zabil, dezertéři a další,Potom ukládání! Automaticky kdy se mu zachtělo si to ukládalo, tento problém jsem ale vyřešil vytvořil jsem si novou postavu (Sekerníka) přidal se k Nordům (Norsko je pro mě nejvylepšenější stát) a dal si ukládání sám. Jak už tady týpek vyprávěl, po chvilce jsem se naučil bojovat a čelit 1 vs 10 banditům (na koni se sekerou a lukem je to hračka) Zajímavé... Questy mě moc nebaví, ale rabování vesnic, níčení cizých hradů, najímání žoldnérů v ""HOSPODĚ"" mě dostalo... :) Díky novýmu patchu je hra ještě skvělejší a já dávám 92 %
- Nudné questy, chybí mi tu minimapka :), Zdlouhavá jízda po mapě
+ Vylepšování vojáků, Dobré bitvy, Levely, Turnaje, Přičlenění do různých skupin, PC Jsou sami za sebe adáááál

adamstrel řekl(a)...

ale ta minimapka tam je :)

yanmaneee řekl(a)...

longchamp
bape hoodie
yeezy boost 350
longchamp
kenzo
lebron shoes
stone island clothing
hermes
off white nike
stone island