pondělí 12. dubna 2010

Risen: Cesta do vulkánu

Inkvizitor Mendoza chce v sopce najít Titána, který tu byl uvězněn. Jeho moc chce  využít k tomu, aby se postavil ostatním Titánům způsobujícím bouře a hrozícím zničit hlavní pevninu.
Hra pomalu, ale jistě přituhuje. Čas od času se objevují volby. Mám zachránit krásnou hospodskou Patty, anebo se přidat k pirátům kapitána Romanova? K oběma skupinkám mám určitý vztah, kěkdy mi s něčím pomáhali, anebo já jim. Musím si vybrat ... 
Inkvizitor Mendoza otevřel magickou bránu do nitra hory. Ven se vyvalila horda Saurianů - tuhých ještěřích válečníků. Rozpoutala se docela regulérní bitka - Mendozovi inkvizitoři proti Saurianům, asi tak 10 na 10. Dost slušné.
Od této chvíle se Sauriané objevují i v krajině, vylézají z chrámů a blokují cesty.
Myslel jsem, že už se blížím k finále hry. To jsem se ale zmýlil. Vnitřek hory je velice členitý, našel jsem tu několik sídel Saurianů. Veškeré překážky musím řešit sám. Otevření další brány, spuštění padacího mostu - všechno je na mně, Mendoza a jeho válečníci tu jsou jen od bojování. Každý takový úkol je vlastně minidungeon docela solidní složitosti.
Poslední magickou bránu střeží duch Titan lorda Ursegora. To on tady před mnoha věky uvěznil Titána ohně.
Když už jsem měl pohromadě všechny čtyři lebky nutné k otevření poslední brány, zrádný Inkvizitor Mendoza mi jednu z nich vzal, sám se protáhl branou a na mě poštval své vojáky. Čekal jsem od něj nějaké svinstvo, ale přesto mě to překvapilo. Bylo to docela nepříjemné, muset bojovat s těmi, kteří se se mnou probíjeli krok za krokem sopkou až sem.
Cesta dál je podmíněna získáním pěti částí Ursegorova brnění. Ty jsou rozmístěny v pěti saurianských chrámech po celém ostrově. Tahle část hry už je hodně solidně těžká, každý saurianský chrám je sám o sobě složité prostorové puzzle plné nepřátel a různých pastí. Musel jsem využít všechny triky, které jsem dosud posbíral: levitace přes nebezpečné úseky, manipulace pákami pomocí telekineze i proměna v malého raka poustevníka Nautila, abych se mohl protáhnout malými škvírami. I s nutným cestováním po ostrově zábava na celý víkend.

Žádné komentáře: