pondělí 19. října 2009

WoW: Trollí bohové v Zul'Draku

Severní partie Zul'Draku jsou ve znamení Loa, trollích bohů. Trollové z kmene Drakkari se tu pokusili získat sílu proti pronikající Scourge tím, že postupně zabijí své bohy a vytáhnou si z nich moc.
Nejprve jsem se setkal s leopardí bohyní Har'Koa, hadí bohyní Quetz Lu, medvědím bohem Rhunokem a nakonec i s neštěastným bohem-nosorožcem Akalim.
Questy jsou rozmanité. Někteří trollí bohové jsou v moci svých uctívařů, kteří z nich vysávají moc. Hráč je musí zachránit. To se podařilo u leopardice Har'Koa, která mi pak pomohla v jednom z tuhých soubojů a odstěhovala se ze svého chrámu do základny.
Mamutí bůh Mam'Toth neměl takové štěstí. Radši spáchal sebevraždu, než by podlehl svým uctívačům. Zbyl po něm v Zul'Draku ohromný kráter obklopený zešílevšími mamuty. V jednom z příjemných questů jsem si jednoho mamuta osedlal a dal Drakkari uctívačům co proto :-).
Mimořádně zdařilý je hudební doprovod v Zul'Draku. Jsou v něm slyšet trollí bubny a sbory vzývající Mam'Tothovo jméno.
Před obrovskou pevností Gundrak je v poutech držen nosorožčí bůh Akali. Je ohromný jako hora, větší než většina draků.
Když jsem ho osvobodil z pout, rozpoutal se masakr: ze všech stran se valili Drakkari Witch Doctorové, útočili ohivými kouzly a Akali je pobíjel po desítkách. Bohužel, když se většina trollů válela v krvi, dostavil se velekněz a ubohého Akaliho dorazil.
Jsem sám zvědav, jak to vypadá uvnitř Gundraku.
Questy trollích bohů jsou výborné. Jakkoliv mi depresívní prostředí Zul'Draku už lezlo lehce na mozek, jakkoliv rád jsem se teď přesunul do Sholazar Basinu, musím s respektem uznat, že příběh a vlastně celá Drakkari kultura je výborně promakaná a vychytaná. Má to konzistenci a hloubku. Osud ubohých Drakkari, kteří se vzdají svých bohů a vlastní duše v marné snaze postavit se Arthasovi, mi přijde hloboce lidský.

1 komentář:

shethat řekl(a)...

have a peek at this web-site see this page navigate to this site click here for more his explanation visit here