středa 14. října 2009

WoW: Grizzly Hills

Grizzly Hills jsou lesnatá a hornatá krajina. Začal jsem je procházet směrem od Dragonblightu.
Je třeba říci, že ve srovnání s úchvatným Dragonblightem jsou Grizzly Hills jaksi "méně epické". Krajina působí uzavřeně, stromy zakrývají výhled dodaleka, jižní obzor rámují hory, severní hradby Zul'Draku.
Dominantou Grizzly Hills jsou zbytky ohromného stromu Nordrassilu, které jsou rozeseté po mapě. Kolem Nordrassilu se odehrává questová linie zešílevších Grizzlemaw furbolgů. Cílem questů je odhalení jádra problému a odstranění vzkříšeného medvědího boha.
Hráč tu nepotká žádné odkazy na děje kolem Arthase a na předchozí díly Warcraftu. Kromě příběhu furbolgů se v západní části mapy odehrává příběh kmene hraničářů posedlých lykantropií (první setkání s opravdovými worgeny!). Východní pobřeží je zasvěceno příběhu Iron Dwarfs. Jsou tu dvě trpasličí města. Takový Dun Argol je zvenku dokonce větší než Ironforge (!), ale bohužel jen zvenku. Vnitřní prostory jsou jen trapně malé jeskyňky.
Asi nejzajímavější byla sada questů kolem trpasličího města Thor Modan. Město má částečně zřícený strop. Bombardování Iron Dwarfs shora balvany ve společnosti kamenných obrů jsem si vychutnal :-).
Včera jsem Grizzly Hills dodělal. Teď mě čeká Zul'Drak.

Žádné komentáře: