pondělí 5. října 2009

WoW: Draci v Coldaře

Coldarra je nejzápadnější výspou Borean Tundra. Je to obrovský kráter, uprostřed něhož se vznáší ohromné magické zařízení - Nexus. Ten používají modří draci - Blue Dragonflight - pod vedením Malygose, Aspektu magie.
Podle prvních náznaků v jednotlivých questech to vypadá, že Blue Dragonfligth vede válku s ostatními Aspekty, a zejména s Red Dragonflight pod vedením Alexstraszy. Questy v Coldařře se tak točí kolem této války. A jsou hodně vymakané - herně i vizuálně.
Jedním z nezapomenutelných questů je odchyt modrého dráčete a jeho dotáhnutí do tábora čarodějů z Dalaranu. Hráč má bezvadné elastické vodítko, na kterém si vede ulovené dráče - a to i když jede na mountu! Moc pěkně udělané.
Úžasnou pastvou pro oči je pak quest chain kolem červené dračice jménem Keristrazsa (miluju tahle maďarsky znějící dračí jména!). Ta byla zakleta  Aspektem Malygosem do magických předmětů, které byly rozhozeny po Coldařře. Až je našel nějaký Keonux, hunter doprovázený černým lvem :-), a osvobodil Keristrazsu ze zajetí.
Quest chain pokračuje pomstou. Keonux nalíčí past na modrou dračici Saragosu, která je milostnicí mocného Malygose. S pomocí magie je modrá dračice uvězněna v elfím těle, což Keonuxovi umožní obstát a v čestném souboji ji zabít.
Co následuje je velkolepé finále: zjeví se samotný Malygos a začne epická bitva červených draků s gigantickým modrým Aspektem. Tady jsou v pohybu takové síly, že Keonuxovi nezbývá než přihlížet z bezpečné vzdálenosti, v skrytu na hřbetě Keristrazsy.
Nakonec naštvaný Malygos zvítězí a uchvátí ubohou Keristraszu, aby mu nahradila zabitou milostnici Saragosu. Tak tomu říkám dračí romantika :-). Obratem jsem dostal quest vydat se do Nexusu a zachránit ji. Tam se ještě chvilku nepodívám - přesněji řečeno, dokud nebudu level 80.
Bez legrace: letecký souboj obrovských červených draků s gigantickým Malygosem u Nexusu stovky metrů nad zemí je zážitek, na které se nezapomíná. Draci jsou ve WoW velcí (ano, ta malá postavička na hřbetě Keristraszy na  třetím obrázku je Keonux :-P ) a Malygos je několikrát větší než Keristrazsa. Epický rozměr to má nepopsatelný. Něco podobného jsem ve hře ještě neviděl.

Žádné komentáře: