středa 2. ledna 2008

Gears of War - první dojmy

Naťukl jsem Gears of War. Hodně zajímavá záležitost, akční hraní založené hlavně na krytí a na taktice boje v týmu.
Líbí se mi namachrovaní vojáci, kteří jsou správně tvrdí a hustě hlásí. Hratelnost je hlavně o správném využívání terénu, krytí se za překážkami a správné volbě postupu proti tuhým nepřátelům Locustům. Vybrat si, kdy se přikrčit nebo schovat za sloupem či dveřmi, převalit se přes překážku, přesun sprintem s parakotoulem do úkrytu - to jsou atributy, ze kterých se míchá chutný akční koktejl.
Příběh je zatím přímočarý, až není o čem psát - hlavní hrdina Marc je vytažen z vězení a spolu se svou jednotkou jde zachránit rotu Alpha, která se dostala do potíží.
Líbí se mi atmosféra rozbitého města. Zatím má hrdina k dispozici automatickou pušku s přidělanou cirkulárkou, pistoli a granáty, které se výborně hodí k ucpávání děr, ze kterých vylézají Locusti. Občas se najdou pevné zbraně, střelba z těžkého rotačního kulometu na podstavci byl teprve ten správný masakr.
Jse zvědav, jak daleko to budu schopen hrát. Už na začátku je to docela husté. Microsoftí služba Live!, přes kterou se ukládají pozice, mě poměrně otrávila, ale jinak je konzolovitá hratelnost překvapivě návyková.
Herní zážitek je hodně intenzivní, nejsem asi schopen to hrát dlouhé hodiny, ale jako odreagování mi to přijde perfektní.

Žádné komentáře: