neděle 13. ledna 2008

Gears of War: Finále ve vlaku

Tak jsem dohrál Gears of War. Nastoupili jsme s Domem do vlaku - Cole a Baird to nestihli. Vlak se s námi rozjel. Postupně jsme se začali propracovávat dopředu, kde je umístěna bomba. Všechny části na vlaku jsou vynikající, výborná akce!
Brzy nás začali sledovat létající Locusti - dost nepříjemné bestie, které jsme se snažili likvidovat. V jedné z úrovní jsme měli k dispozici rotační kulomet na střeše - čistá radost!
V jednu chvíli nás napadla Berserker. Hammer of Doom jsme pochopitelně neměli k dispozici. Řešením bylo odlákat ji na konec vlaku a tam odpojit poslední vagón. Celkem jednoduché - když člověk ví, jak uhýbat.
Tohleto je Raam. Finální boss. Skoro nezničitelný hajzl. Byl to on, kdo na začátku hry zabil velitele čety Delta. Tady hájí bombu na začátku vlaku, obalen klubkem světloplachých netopýrů, kteří ho zaštiťují proti střelám. Je potřeba je vyhnat výbuchem anebo odlákat vběhnutím do stínu, teprve pak je trošku zranitelný. Hlavně do hlavy.
Kvůli netopýrům se Marcus Fenix musel pohybovat mezi osvětlenými místy. Raam je vražedný, nablízko zabíjí jedním pohybem. Když už jsem dokázal utéct jeho kulometu i netopýrům, sejmuli mě Locusti poletující kolem vlaku.
Odehrál jsem to s lukem a věrným samopalem Lancer. Bylo to největší maso ve hře, už jsem si docela zoufal. Zkoušel jsem to snad padesátkrát. Na druhém konci vagónu byl rotační kulomet, ale byl mi celkem k ničemu. Když už jsem k němu dokázal doběhnout a začít střílet, doba přežití byla tak dvě tři sekundy. Dominic obvykle vydržel jenom chviličku, pak naběhl na Raama a ten ho brzy vyřadil z boje.
Musel jsem použít finty, které jsem nepotřeboval celou hru: Blindshot - střelba poslepu z úkrytu, kdy se vysune jenom ruka s puškou a "míří se obrazovkou". Tady to byla nejmocnější zbraň. Nedokážu si představit, jak tohle někdo hraje na vyšší obtížnost. Mě to trvalo dvě a půl hodiny, než jsem to dokázal uhrát.
Tohle už je závěrečná videosekvence. Marcus Fenix aktivuje bombu vezoucí se na vlaku. Vlak se za chvilku zřítí do propasti a rezonanční hlavice se rozletí Locustími tunely. Vybombardují tu odpornou havěť.
Finální screenshot - zachráněný Marcus nad propastí. Dole je žhavé peklo.

Žádné komentáře: