neděle 18. listopadu 2007

Zaklínač: Bitva o Starou Wyzimu

Ve vesnici mě čekali únosci Scoia'Tael. Byli nekompromisní, nevěřili mi, protože jsem v minulosti zakročil proti jejich přepadení Vivaldiho banky. Zajímalo by mě, jak by se byl příběh vyvíjel, kdybych postupoval jinak.
Měl jsem možnost utéct s Alvinem, nebo proti Veverkám vystoupit silou. Rozhodl jsem se bojovat. Boj byl docela tvrdý, elfí komanda a trpasličí válečníci představovali celkem slušné soupeře. Alvin bohužel nevydržel psychicky a teleportoval se na neznámé místo.
S Marigoldem jsem vyplul do Wyzimy. Našel jsem tam hořící město, o které zuřivě bojovali Scoia'Tael s řádovými rytíři.
Ve Staré Wyzimě jsem se setkal s králem Foltestem, který se konečně vrátil do města. Král požehnal mému boji proti Salamandře. Jeho dcera princezna Adda je opět strigou: někdo jí nejspíš vzal amulet, který jsem jí před lety věnoval. Musím s ní znovu bojovat.
Setkal jsem se rovněž s Tiss Ranuncul, správcem Veleradem a rytířem de Wettem. Vztah s Triss se vyvíjí zajímavě: vedu Geralta směrem k lásce s ní. Geralt si po ztrátě paměti stále nevzpoměl na Yennefer a má pocit, že jeho životní láskou je Triss. Jsem zvědav, jak se to vyvrbí.
V královském zámku jsem nepobyl dlouho, čekala mě Stará Wyzima. Tam probíhala regulérní bitva o město: záplava Scoia'Tael proti řádovým rytířům. Potkal jsem Bílou Raylu a společně jsme se probili k lazaretu, kde jsem potkal Shani. Stále je na mě pěkně naštvaná, ale když jsem jí pomohl ubránit lazaret před nájezdem Veverek, trošku se zklidnila.
Ve městě jsem našel mutanta, omylem považovaného za strigu - Addu. Zdá se, že Salamandra začíná experimentovat se zaklínačskými mutageny, ale zatím se jim nedaří.
Bílá Rayla mi dala, když jsem jí přesvědčil o svých válečnických kvalitách.
S Bílou Raylou a Siegfriedem jsme vyhnali Scoia'Tael z města. Už jsme oslavovali vítězství, když Raylu zasáhl šíp vystřelený ze zálohy. Škoda jí.