sobota 10. listopadu 2007

Zaklínač: Magistrova smrt

V uzavřené čtvrti jsem si poradil se základnou Salamandry. Když jsem vylezl z jejich domu, byl jsem svědkem útoku vlkodlaka na další žoldáky Salamandry. Jak jsem předpokládal, z vlkodlaka se vyklubal starý známý, kapitán stráže Vincent.
Rozhodl jsem se s ním nebojovat, je to slušný policajt a ve vlkodlačí podobě může v noci být pěkně efektivní.
Pokusil jsem se pomoci nevěstce Carmen ho odčarovat, ale bezvýsledně - nezabrala ani košile z kozího pysku, ani elixír z pravých panenských slz.
Vyplatilo se mi to v hospodě Nový Narakort, kam jsem přišel na další poradu s Triss a kupcem Leuvardeeneme, Vincent v podobě vlkodlaka mi pomohl ubránit se velké přesile Salamandry, kteří hospodu přepadli.
Spolu s rytířem Siegfriedem jsme zaútočili na hlavní sídlo Salamandry v jeskyních pod Wyzimou. Pomocí teleportu jsme si přivolali pomoc dalších rytířů. Pak nastal čas účtování s Magistrem. Azar Javed opět unikl, ale Magistrovi se to nepodařilo. Díky magickému štítu od Triss Ranuncul jsem přežil jeho útok a podařilo se mi ho zabít. Vzápětí jsem byl napaden kikimoří královnou - obrovským nezranitelným monstrem. Dost dlouho mi trvalo přijít na to, že musím utíkat a shazovat za sebou podpěry v chodbě, které pod sebou pohřbily všechny kikimory a naštěstí nakonec i samotnou královnu.Když jsem se vypotácel ven na denní světlo, ocitl jsem se před hradbami Wyzimy obklíčen královskými vojáky a princeznou Addou. Ta malá čubka byl ave spojení se Salamandrou. Počíhala si na mě a nebýt zásahu Triss, už by se zaklínač houpal na šibenici. Triss mě odteleportovala na jižní břeh jezera. Do Wyzimy už se asi nepodívám.
Vesničané tu vzývají rybí lidi. Rybí kněz, kterého jsem potkal za úplňku u jezera, je nádherný a krásně bublá.
Tím jsem splnil třetí kapitolu. Výborný příběh plný zvratů, oproti druhé kapitole jsem ani na chviličku neměl pocit, že něco neklape nebo skřípe.