pondělí 5. listopadu 2007

Zaklínač: Stíny pod Kupeckou čtvrtí

V kupecké čtvrti to opravdu žije. Zatím jsem si tu vystačil.
Musel jsem se rozhodnout, komu svěřím malého chlapce Alvina s magickými schopnostmi: zda to bude Shani nebo Triss Ranuncul. Rozhodl jsem se pro Triss.
Ve stokách jsem vyčistil sídlo Salamandry , kde vyráběli drogu Fisstech. Byl to docela masakr, pobil jsem je do jednoho. Geralt je hodně namakaný, jedu cestu meče a výsledky se dostavují.
Nevědomky jsem vpustil komando Scoia'Tael do města, když jsem zabil ve stokách bruxu hájící magický portál. Zdivočelí elfové a trpaslíci pak přepadli Vivaldiho banku. Musel jsem jim v tom společně se Siegfriedem zabránit.
Je skvělé, jak jsou tyhle akce udělané: děj je krásně plynulý a nenásilný, obyvatelé Wyzimy se chovají logicky - přepadená banka je obklíčena kordónem stráží a zvědavců, prostě to žije. Mnohem lépe než v Oblivionu a srovnatelně, nebo snad i o stupeň lépe než v Gothicu. Zaklínač má nejlepší město, jaké jsem ve hře viděl. Sice se nevyhne generickým NPC postavám, ale zobrazuje jich najednou tolik a v takové kvalitě (viz screenshot z trhu ve Wyzimě tady nahoře), že výsledek nemá konkrenci.
Geralt se činí i jako svůdce. Nepohrdl nóbl kurtizánou z Domu Noci, kde zřejmě pase upír, ...

... úřednicí z radnice ...
... ani stydlivou kupeckou dcerkou, která schovávala Marigoldovu loutnu (abych se k ní dostal, musel jsem rozbít hubu jejímu otci).

Žádné komentáře: