sobota 17. listopadu 2007

Zaklínač: Polednice, Půlnočnice a Dagon

Dokončil jsem řadu úkolů kolem starostových dcer. S pomocí Marigolda se mi podařilo přesvědčit nevěstu-polednici, že je po smrti a smířit ji s její sestrou.
Jezerní paní má něco společného se Svatým grálem. Její rytíři se jej vydali hledat. Jsou všichni pohřbeni u druida. Jezerní paní zřejmě nechtěla, aby ji rytíři uctívali jako bohyni. Chtěla chlapa. Tak se Geralt obětoval :-).
Odnesl jsem jídlo elfům tábořícím v blízké jeskyni. Jedna z elfek hrdě odmítla jídlo. Neodmítla ale Geralta.
Na Ostrově černého rybáka jsem o půlnoci vyvolal rybího boha Dagona a v dlouhém souboji jsem jej přemohl. Rybí lidé se budou moci vrátit k uctívání Jezerní paní a přestanou útočit na lidi.
Jezerní paní mě za odměnu pasoval ana rytíře. To jsou mi věci - Zaklínač rytířem!
U loďky na mě čekal Berengar. Objasnil mi pár věcí o svém spojení se Slamandrou, ale pak jsme se pohádali a pustili se do boje. Byl to tvrdý nepřítel, ale porazil jsem jej.

Když jsem se za úsvitu vrátil na pevninu, narazil jsem na skupinu Rytířů planoucí růže vedených jednorukou bojovnicí Bílou Raylou. V mé nepřítomnosti zaútočili elfové na vesnici a zmocnili se rukojmích. Události se nepříjemně komplikují, zrovna když jsem měl pocit, že už mám v okolí Bahnic všechno vyřešeno. Jdu vyjednávat.