neděle 11. listopadu 2007

Zaklínač: Jezerní paní a smrt sester

Navštívil jsem Ostrov černého rybáka plný utopenců, wywern a bazilišků. Setkal jsem se tam s Jezerní paní, kterou uctívají nejen místní vesničané, ale i elfové a rybolidé. Zdá se, že tato bohyně je nyní trošku ohrožena kultem rybího boha Dagona, který má na ostrově svatyni. Budu se mu muset podívat na zoubek. Mám za úkol smířit lidi s rybolidmi, a Dagon stojí v cestě.
Boje s královskými wywernami na ostrově byly docela náročné, poprvé jsem ve hře byl zcela intoxikován od elixírů.
Navázal jsem kontak s elfy tábořícími kousek od vesnice. Zatím se chovají mírumilovně.
Jakmile s hnu z vesnice, přilepí se mi na paty chlapec Alvin. Nevím, co má za lubem. Občas se se mnou podělí o nějaký svůj sen, někdy jsou v tom cenné rady.
Setkal jsem se se zaklínačem Berengarem. Sice je ve styku se Salamandrou, ale nevypadá to, že by byl jedním z nich. Pobili jsme spolu v jeskyni pár upírek a brux. Řekl mi o legendárním brnění, které je sice kovové, ale mohou je nosit i zaklínači. Zkusím ho získat, mám hledat rozličné legendy a pozůstatky v kryptách.
Starostovy dcery už jsou obě po smrti. Ta žárlivá zabila v polích Juliánovu nevěstu, která se pak proměnila v polednici. Vražedkyni pak zabil mladík z vesnice, který byl tajně zamilován do nevěsty. Proměnila se v půlnočnici.
Budu je muset nějak zbavit zakletí.