neděle 11. listopadu 2007

Zaklínač: Bahnice a okolí

Vesnička Bahnice se zatím zdá být klidná. Nic moc se tu neděje, chystá se svatba starostovy dcery s bohatým kupcem Julianem. Vyspal jsem se s její žárlivou sestrou, která jí ženicha závidí.
Setkal jsem se tu opět s chlapcem Alvinem. Zachránil jsem ho před duchem - stačilo si s duchem dát partičku kostek a vyhrát. Potěšilo mě, že nemusím všecho řešit mečem.
Geraltovi se přestává líbit úloha otce - škoda. Hospodský mi převyprávěl příběh Geralta, Yennefer a Ciri, tak jak je ztvárněn v románu. Vyprávěl to jako pohádku, ani se mi to nezaznamenalo do deníku.
V polích na jih od vsi se odpoledne prohání vychrtlé polednice (ty mě mooc potěšily) a v noci tlusté požíračky. Vesměs moc podařené potvory.
Vyčistil jsem druidský kruh od přízraků Divokého Honu. Bylo to docela náročné, mečem to nešlo, bojoval jsem pomocí znamení Igni - obíhal jsem v kruzích a pálil jeden přízrak za druhým. Až po boji mi došlo, že jsem používal ocelový meč. Nejspíš by to s runovým stříbrným mečem bylo mnohem jednodušší.
Potkal jsem starou známou - čarodějku Abigail, kterou jsem v první kapitole zachránil před upálením. Chce po mě nasbírat ingredience na nápoj lásky. Začínám mít takové tušení, jestli nechce svatbu překazit. Asi jí ty ingredience ale stejně nasbírám.

Žádné komentáře: