pátek 31. března 2023

Hogwarts Legcy: Fantastická zvířata

 Chov fantastických zvířat se podle mě tak docela nepovedl. Ne že by to nevypadalo hezky, ale herně to není challenge. Fantastických zvířat je všude po mapě spousta a hráč se velice brzy naučí je chytat. 

Ve hře je pár questů spojených se zvířaty. Ty se docela povedly. Když jsem poprvé stopoval hrabáka podle ztracených zlaťáků, vyloženě jsem si to užil.

Je pravda, že chytit jednorožce nebo thestraly nebyla úplně legrace, ale ostatní menší zvířata se získávají bez problémů. Jasně, poprvé si chytit měsíční tele je fajn, ale co dál? Dát ho do vivária a občas ho chodit nakrmit a podrbat - to je trochu málo.

Bez větší námahy jsem naplnil všechna vivária a vychoval pár mlaých thestralů a jednorožců. Je ale lehce nedomyšlené, že na jednu stranu zvířata zachraňujete před  pytláky - a pak, když je namnožíte, je můžete jen prodat nebo opět vypustit do divočiny (kde na ně nejspíš znovu čekají titíž pytláci). Ale co už.


Z magických zvířat se sklízí suroviny pro upgrade gearu. Což je dobrý nápad z pohledu herního, ale z pohledu logiky ochrany zvířat už méně. Podrbat hypogryfa a pak ho oškubat o peří na upgrade klobouku není tak docela OK a lehce to připomíná slepičí farmu.

Naopak chválím poslední zkoušku, při které si hráč musí ochočit graphorna. Takže ho musí napřed přemoci v souboji a až pak na něm může jezdit. Cválat krajinou na obrovské fantastické potvoře je vážně epický zážitek. Velká škoda, že se odemkne až v samém závěru hry.

Žádné komentáře: