pátek 31. března 2023

Hogwarts Legacy: Bradavice

Bradavice jsou dechberoucí. Propracované doslova do mrtě, nacpané hádankami, zajímavými zákoutími a minipříběhy. 

 Odemykají se postupně, díky postupnému zvládání odemykacího kouzla Alohomora. 




Množství hádanek, truhel s lootem a skrytých místností rozmístěných v Bradavicích je dechberoucí. Když jsem poprvé vyzkoušel kouzlo Revelio, nestačil jsem se divit, kolik toho na mě vyskočilo. Completionisti se tu vážně vyřádí. Ani náhodou jsem všechno nevyzobal. 


Učitelé se také povedli, jsou zapamatovatelní a zajímaví. Po celou hru provází hrdinu profesor Fig, starý učitel, který mi připoméná mého profesora češtiny Laška, dej mu Pán Bůh věčnou slávu. Fig je skvěle napsaný a je fajn že to vůbec není Brumbál.



Potěší setkání s členy rodin známých z Harryho Pottera. Profesorka Weasleyová je zástupkyní ředitele a více než zastupuje neschopného ředitele Blacka. A ředitel Bradavic Black je prostě  neschopný idiot.

Některé hodiny jsou pojaté jen jako animované sekvence, což je škoda. Předměty, kde to tak není - jako je bylinkářství nebo lektvary - jsou naopak skvělé a zábavné. 



Učitel lektvarů profesor Sharp je vysloveně pozitivní postava, ačkoliv vzdáleně připomíná Snapea. A profesorka bylinkářství Garlic je prostě sexy, škoda že jí mladistvý hrdina nemůže zkusit sbalit. Rád bych věděl, jestli je jméno postavy inspirováno Magrátou Česnekovou z Pratchettových knížek o Zeměploše.


No a pak je v Bradavicích i Komnata nejvyšší potřeby, která se během hry stane hlavním stanem hrdiny. Tady pěstuje své bylinky a vaří lektvary, tady si postupně odemkne vivária na chov fantastických zvířat. 

Je třeba připustit, že s customizací Komnaty se autoř ineskutečně vyřádili. Milovníci The Sims budou v sedmém nebi, až si budou aranžovat koberečky, nábytek, obrazy a sošky. V tomhle aspektu Hogwarts Legacy vychází vstříc hráčkám něžného pohlaví a dělá to výborně. Vypadá to vážně skvěle a chvíli mě to bavilo, ale brzy jsem se zaměřil na účel a užitek. Vykašlal jsem se na nábyteček a svoji komnatu jsem proměnil na skleník s bylinkami a alchymistický brloh.



Žádné komentáře: