čtvrtek 10. října 2013

Far Cry 3: Příběh se rozjíždí

Psal jsem tu hodně o sandboxu. Po odehrání pár dalších večerů už bych rozhodně neřekl, že příběh ustupuje do pozadí. Naopak, je ostrý jako břitva. Je čas podívat se mu na zoubek.
Jak Jason postupně osvobozuje ostrov, nabírá sílu a další skilly, rozjiždí se boj proti pirátům věznícím Jasonovy přátele. Další osvobozená je Jasonova přítelkyně Liza. Úprk z hořícího domu a následná honička džunglí v autech byla tak hektická, že jsem ani nestíhal dělat screenshoty. Tyhle jsou až z jeskynní základny, kde se osvobození přátelé shromažďují.
Liza je docela sympaťačka, ale zřejmě nelibě nese, jak se Jason postupně proměňuje z běžného amíckého mladíka v efektivního zabijáka. Taky se jí nelíbí Jasonovo tetování, které postupně získává za jednotlivé skilly. Co skill, to další obrázek na předloktí. To mi přijde jako hodně originální nápad.
Divoška Citra je vládkyní domorodých Rakyatt. Je to fešná kočka. Vyslala mě získat magickou dýku.
Willys je agent CIA. Je zalezlý v Ghost Townu, malé vesničce v džungli.
Od Willyse jsem dostal plamenomet a úkol zapálit pirátská drogová pole. Černý oblak vpravo je pozůstatek vybuchlého sudu s benzínem.
Ničení polí s marihuanou je provázeno docela pekelným technohiphopem. Můj hudební vkus je beznadějně uvízlý v rocku, takže nedokážu ten styl blíž určit, ale je to hrozivý nářez a takový rachot, že se moje manželka přišla z ložnice zeptat, co mi to tam tak nahlas hraje ve sluchátkách. :-)
Oheň ve Far Cry dokáže neuvěřitelné věci. Stačí pole lehce poškádlit plamenometem a za chvíli už hoří celeé pole, okolní tráva i palmy, vybuchují sudy s benzínem a vzuch se tetelí žhavým peklem. A ano, je možné zapalovat i nepřátele nebo jejich psy.
Zatím poslední zachráněný je Oliver. Nejprve jsem musel vypátrat od vesničanů jeho polohu. Pak jsem si počkal na přílet vrtulníku a odstřelovačskou puškou jsem zlikvidoval stráže. Oliver běžel k motorovému člunu a já jsem mezitím čistil cestu od přibíhajících pirátů. Útěk motorovým člunem provázela zuřivá přestřelka s pronásledovateli v člunech i autech na břehu.
Jak je vidět, Far Cry 3 umí v hlavních misích perfektně využívat všechny featury sandboxu. Jako celek je to pekelně napínavé a zábavné.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

qzz0511
coach outlet
christian louboutin shoes
canada goose outlet
clippers jerseys
ugg outlet
giuseppe zanotti outlet
polo ralph lauren
canada goose jackets
michael kors outlet
michael kors handbags

jeje řekl(a)...

basket homme nike cortez Peut-être que adidas zx flux bleu ciel vos sentiments ont été bien préparés pour courir, mais votre corps n'est cependant pas prêt. Maintenant, je suis sûr chaussure femme nike air max 2017 que vous avez déjà entendu cela, mais je vais le mentionner de toute façon asics gel blast pas cher - jeter ce briquet Bic! Les cigares méritent beaucoup plus de basket homme nike air jordan respect que cela, ils ont des besoins spéciaux? Le kérosène et les autres basket nike homme 2017 bleu air max briquets à base d'huile (Zippos) ne doivent pas être utilisés pour les asics femme nimbus cigares car ils altèrent la saveur de votre cigare. Et au sommet de Asics Gel Kayano Evo Pour Homme la colline, il y a le Sacré Coeur, un monument magnifique qui présente une architecture byzantine et air jordan 1 retro ajko high romaine.