pondělí 28. října 2013

Total War Rome II: Germánská válka

Zatímco jsem si užíval boje s Pergamem a připravoval se na válku s Egyptem, zaskočili mě Germáni. Frísové a Suebové uzavřeli spojenectví a zahájili razantní postup na jih. Nejprve zničili provincii Uburzis, kterou drželi moji spojenci z Massilie, a pak dokonce zaútočili na Korii, moje krásné město v provincii Raetia et Noricum.
Pokoušel jsem se Germánům klást odpor, ale proti přesile jsem zpočátku neměl moc šancí. V roce 156 jsem přišel o legii II Apollinaris, která se zatoulala příliš daleko do Čech (ve hře se Praha jmenuje Casurgis v provincii Hercynia).
Po dvou prohraných bitvách nakonec byla Legio II zcela vyhlazena v šumavských lesích.
Roku 154 následovala katastrofa legie VI Augusta, která se nechala zaskočit Frísy za pochodu. Při drtivém útoku ze zálohy jsem neměl šanci.
Frísové se naštěstí po dobytí Korie rozdělili, jedna armáda se utábořila v průsmyku a jiná táhla na Medhlan. Začal jsem rychle stahovat legie z Itálie i z Thrácie. I mě se povedlo dvakrát zaskočit Sueby za pochodu. Mému útoku ze zálohy nemohli odolat.

Germáni jsou nesmírně houževnatí bojovníci. Jejich elitní kopiníci jsou těžkým oříškem i pro mé legionáře a pretoriány.
Při bojích se Sueby a Frísy jsem si užil i dobývání nepřátelských opevněných táborů. V takových bojích je dělostřelectvo doslova k nezaplacení.

Žádné komentáře: