pondělí 4. června 2012

Risen 2: Sword Coast

Na Sword Coast uprchl pirát Crowe, který má u sebe mocnou zbraň proti Titánům.
Po vylodění jsem spolu s kapitánem Steelbeardem a pirátkou Patty dobyl malou pirátskou hlásku. Pak jsem si mohl vybrat, zda vyrazím k domorodcům Shaganumbi anebo do pevnosti obsazené Inkvizicí. Ostrov se dá částečně rozehrát u obou znepřátelených frakcí, ale právě tady se hra větví. Za domorodce se otevírají dovednosti kolem voodoo a alchymie, za Inkvizici lze rozvíjet boj střelnými zbraněmi.
Domorodci jsou pěkně udělaní. Mluví kouzelnou směsí angličtiny a svého nářečí. Nosí pestré oděvy a masky, připomínají trošku africké Masaje. Domorodé ženy mají svůdné bederní roušky, které toho mnoho nezakrývají.
Ostrov je skutečně malebný a rozlehlý. Nový patch opravil otravné grafické chyby, takže jsem si ho mohl užít bez blikání textur.
Na Sword Coast se plně uplatňují skvělé designerské schopnosti lidí z Piranha Bytes. Díky důmyslně členitému terénu tak ostrov působí větší, než ve skutečnosti je. Co se týká vizuálního dojmu, funguje znamenitě - husté džungle, vodopády i jiskřivé pláže lákají k dobrodružství.
Mám hodně rád příběh a prostředí, jaké předkládá Risen. Oproti třeba Skyrimu mi přijde, že mnohem lépe fungují postavy a jejich motivace: mají své cíle a touhy, mají se rádi anebo se nenávidí, dělají podrazy anebo jsou čestní a pomáhají. NPC jsou plastické a je možné si k nim vtvořit nějaký vztah.
Hra je přiměřeně obtížná. Některé pasáže jsem musel zatím přeskočit, protože na ně ještě nemám. Později se sem vrátím, až budu mít více zkušeností a natrénuji více schopností.
Získaná zkušenost se distribuuje do jednotlivých základních vlastností. Podle výše základní znalosti pak lze u trenérů trénovat jednotlivé schopnosti. To je celkem nákladné, vlastně za nic jiného tu peníze neutrácím. V zásadě jsem pořád bez peněz, navzdory bohatému lootu.
Opravdu dlouho jsem váhal, jestli mám jít cestou magie anebo střelných zbraní. Nakonec jsem zvolil muškety, víc mi sedí k mému hernímu stylu. Sice jsem přišel o náklonnost domorodých čarodějek, ale co se dá dělat, nemůžu mít všechno.

1 komentář:

jeje řekl(a)...

Avec la sortie de l'Hyperenforcer, il chaussures adidas ultra boost pe15 va probablement changer la sneaker Hyperfuse. Quelqu'un évalue: Identifié pour acquérir beaucoup plus crucial sur le golf alors j'ai acheté cela comme un ensemble de départ pour moi-même. L'entreprise donne certains baskets athlétiques pour des choses sportives variées à faire comme le baseball, le football, le tennis, le basketball, le golf, le football, asics gel lyte 3 femme bleu rouge la natation et ainsi de suite. Le seul qui supervise et effectue des interventions chirurgicales autour de l'œil ou des yeux est appelé un ophtalmologiste. Timothy Olyphant est au chapeau de cow-boy ce que Michael Jordan serait aux baskets Nike. Mais cette fois, nike air jordan 1 retro high decon vous aurez besoin d'une paire de haute qualité.