pondělí 4. června 2012

Risen 2: Boj s bossem

 Spolu s vojáky z pevnosti jsem zaútočil na piráty a domorodce ukrývající se v chrámu Earth Temple. Celkem snadno jsme přemohli stráže. Crowe mi připomínal kapitána Jack Sparrowa z Pirátů z Karibiku: charismatický tmavý chlápek lehce zhuleného vzhledu.
Vyvolal si na na pomoc velkého Titána a mě čekal první souboj s pořádným bossem.
Tady se Risen 2 inspiroval peckami jako je Mass Effect 3 nebo Gears of War. Titán byl docela nechutně těžký a z konvenčních zbraní si pranic nedělal. Musel jsem Crowovi vzít jeho kouzelnou harpunu a trefovat Titána do řvoucí otevřené tlamy. Byl to docela zábavný souboj, nepříliš náročný.
Kapitán Steelbeard si získané kopí moc neubohužel v souboji podlehl titánce Maře a její obří chobotnice Kraken zničila Steelbeardovu loď.
Tady na Youtube je video ukazující Steelbeardovu smrt.

Musel jsem se postarat o získání nové lodi. S Patty jsme se přesunuli do pevnosti. Naverbovali jsme dva muže do posádky - pirátského kuchaře Hawkinse a stopaře s mušketou jménem Venturo. S posádkou jsme pak ukradli Inkvizici jejich loď před nosem.
Tak jsem se stal pirátským kapitánem. Mám k dispozici loď a můžu se libovolně plavit mezi jednotlivými ostrovy. Vždy jednoho z členů posádky si můžu brát s sebou při vylodění.