pátek 8. ledna 2010

WoW: Trial of the Crusader

Tenhle post už mám rozepsaný dva měsíce. Nějak jsem se k tomu nemohl dokopat.
Trial of the Crusader - TOC - je předposlední nejtvrdší instance ve hře. Než se v prosinci otevřela Icecrown Citade, byla nejtvrdší.
Z mého pohledu je hodně dobře propracovaná. Když jsem se na podzim vrátil do WoW, tak už aréna stála. Takže jsem nebyl u toho, když se postupně stavěla.
Každopádně je založena na rytířském klání a soubojích v aréně. Kolem arény je spousta daily questů (psal jsem o tom tady). Čas od času tam jsou nascriptované události - tady například Highlord Tirion Fordring vítá Thralla a Garroshe kteří se přijeli podívat na turnaj. To je nascriptovaný event dlouhý možná 3 minuty. Motal jsem se kolem arény několik týdnů, než jsem ho poprvé uviděl.

Vlastní boje v aréně jsou hodně dynamické. Příjemná je absence thrash mobů a soustředění se na bosse. Každý encounter je originální a zábavný. Obrovský wendigo Icehowl tady na screenshotu čas od času odhazuje celý raid ke zdi a pak se náhodně rozběhne na jednoho člena raidu. Pokud neuhne, rozmašíruje ho svými rohy. Výborný encounter, pokud se umí! Když jsem tam byl poprvé, tak jsme na něm docela lamili, a dnes je to procházka kterou dáváme napoprvé.
Celému turnaji v aréně přihlížejí nejznámější figury z WoW - včetně leaderů Alliance a Hordy. Čas od času vstupují do průběhu encounterů svými hláškami.
Lord Jaraxxus tady na screenshotu si postupně summonuje démony na pomoc. Je to dost zajímavý a docela těžký boj.
Hodně zajímavý je boj s grupou hrdinů z Hordy, kteří - ač NPC - se chovají nesmírně inteligentně a fungují jako PvP tým. Umělá inteligence tady šlape jako hodinky. Každý takový boj je sázka do loterie.
Na konci turnaje se ve verzi pro 25 lidí objeví Arthas, rozbije podlahu a hodí hráče do podzemí, kde je čeká souboj s Anub'Arakem, obrovským vládcem Scourge, Anub'Arak byl již finálním bossem v Azjol-Nerubu. Tady je posílen a souboj s ním je mnojem náročnější - a zároveň zábavnější.
Od vydání Icecrown Citadel už ToC moc nechodíme. Hardcore jádro v guildě už odtud má, co potřebuje. Já bych i chodil, equip by se mi určitě hodil. Je ale pravda, že progress raidy v ICC jsou mnohem zajímavější a zábavnější.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Opulently I agree but I contemplate the collection should prepare more info then it has.