úterý 22. září 2009

WoW: Level 68 - vzhůru do Northrendu

Tak jsem dingnul level 68 a dal jsem vale Nagrandu. Vypravil jsem se do Northrendu. Vzal jsem to přes Stormwind.
Nový přístav ve Stormwindu je majestátní. Je obrovský, gigantický. Bohužel  - nenašel jsem tam ani jeden questík.
Zajímalo by mě, jak moc se rozrostl Ogrimmar. Budu se tam muset mrknout.
Valiance Keep v Borean Tundře je hodně promakaný. Je tu víc NPC a víc děje na jednom místě, než jsem dosud ve WoW viděl. Hráče po vystoupení z lodi uvítá první questgiver v podobě verbíře nových rekrutů. To taky hodně potěší. Následující večer jsem plnil questy v keepu a okolí.
Valiance Keep je udělaný ve stylu tradičních Warcrat I - III. Stráže mají tradiční Stormwindí uniformy, je to stylově čisté, chodí tu peoni s pytli.
Questy v Borean Tundře mě zatím nadchly. Jsou vymakané, víc než cokoliv, co jsem ve WoW (a kdekoliv v MMORPG) viděl. Mají hloubku, nápad a děj. Jsou animované - každý quest chain má na konci nějaký slušný encounter, hranou sekvenci animovanou přímo ve světě. To jsou drobnosti, které ohromně potěší a dodávají tomu všemu ohromnou věrohodnost prožitku.
Tady je Ninjagon ve svém uber epickém lvl 70 crafted brnění. Sluší mu to, fešákovi! Už může létat. Já si to zatím ještě musím odpracovat.
Na tomhle screenshotu je vidět efekt, který způsobuje blízkost obrů Kvaldir To jsou obři stvoření z vody, ve vikingském stylu, připlouvají loděmi a plení vesnice ubohých tuskarrů - mrožích lidí Kalu'Ak. Tahle faction je ohromně vymakaná, architekturou eskymácká (chýše z kůží, mamutích klů a velrybích kostí) zkřížená s Velikonočním ostrovem (taky staví kamenné sochy - jeden super quest chain se odehrává v lomu, kde ty sochy dělají).
Můj první dojem z WotLK: Šlape to jako hodiny, svět je pozoruhodně konzistentní, mám z toho ještě lepší dojem než z Burning Crusade.

Žádné komentáře: