středa 18. června 2008

Age of Conan: Velká bitva o Conall Valley

Dodělal jsem Conall Valley. Všechny dostupné questy už mám splněné. Poslední dva večery jsem věnoval bitvám s Vaniřany a jejich spojenci - obry Ymir, kteří jsou následovníky krvavého vanirského boha. Na severovýchodním konci údolí se nacházjí jejich mocná pevnost.
S Vaniřany si dokážu poradi sám. Ale Ymir - to je jiná sorta. I ti nejslabší z nich jsou mnohem silnější než já. Ti mocnější mnohonásobně. A jejich bossové - tam je potřeba silná skupina bojovníků.

Měl jsem štěstí, že se formovaly random grupy a nebyl problém se do jedné dostat. Užil jsem si, co znamená boj ve skupině. Je to o dost jiný zážitek než ve WoW. Mnohem víc poziční boj, správné používání knockbacku a stunu. Zatím nedokážu správně hospodařit se staminou, ale to se časem vyřeší.
Questy jsou svázané do působivého příběhu. V Conall Valley je to příběh Torina Chieftaina - zbabělého a opilého vládce vesnice, jeho statečné sestry Riony, a vzdorujícím psanců pod vedením slavného válečníka Kerna Wolfeye, kteří nepřestávají bojovat proti pronikajícím Vaniřanům. Postavy jsou silné, protože mají příběh, který se postupně rozkrývá. Údolí žije, mám z něj pocit jako z důvěrně známé krajiny, kterou jsem postupně osvobozoval od zuřivých vanirských nájezdníků.

Žádné komentáře: