neděle 17. února 2008

Safari Photo Africa: Pohoda v buši

Safari Photo Africa je hra, která se vymyká. Hráč je fotografem divokých zvířat v Africe, cílem je ulovit předepsané snímky divoké zvěře.
Je to hodně lehké, nelze tu téměř zemřít, pouze je potřeba dodržovat správnou vzdálenost od zvěře a udělat všechny povinné i nepovinné fotky. Některé povinné jsou trošku těžší - je potřeba vystihnout ten správný moment, kdy lev útočí na gazelu. Celkově se ale nedá mluvit o nějaké obtížnosti.
Tahle hra má pro mě naprosto unikátní atmosféru. Každé zvíře se musí zachytit v těch správných momentech. Komentář obstarává redaktorka a profesor, který vysvtěluje, co se právě děje, a dodává k tomu spoustu různých podrobností, které se pak objeví v článku. A propos, článek. Po skončení mise je automaticky vytvořena reportáž s využitím nasnímaných fotek. Ukládá se v HTML na lokální disk a je možné se k tomu vracet. Tak tomuhle říkám SUPER nápad! Proč tohle ještě nikoho nenapadlo třeba v RPG hrách?
Zatím byla většina misí pěšky, jedna mise byla z helikoptéry a jedna v jeepu.
Kvalita screenshotů není nic moc. Ve hře se zapnutým antialiasingem to vypadá mnohem líp, a oč je jednodušší grafika, o to jsou lepší animace zvířat a naskriptované události. Osobně moc oceňuji realistické chování zvířat, které má fotograf zachycovat. Počet zvířecích druhů je taky chvályhodný, nepočítal jsem to, ale určitě jich tu jsou desítky. Potěšila mě tak zajímavá zvířata jako luskoun, damani a hadilov písař (to jen tak namátkou).
Pro mě osobně je tahle hra srdeční záležitost, protože odmalička sním o Serengeti a Ngoro-Ngoro. Už dlouho jsem si přál hru z Afriky a tahle mě nadchla. Asi to nebude na žádné dlouhé hraní, ale je to moc fajn zábava a relaxace.

Žádné komentáře: