středa 26. dubna 2017

O víně a krvi: Předehra k finále

Velké finále začíná dobýváním hradu. Spolu s hradní posádkou a oběma upíry Geralt dobývá doupě spiklenců, kteří úkolovali Dettlaffa vražednými příkazy a mají držet v zajetí jeho dívku.
Dettlaff zatím spolupracuje. A ta nesympatická šlechtična je Orianna. V jedné dějové linii se ukáže, že to je upírka, která si vydržuje sirotčinec pro přísun dětské krve. Bohužel nejde zabít.
Přípravy na noční útok jsou prostě k sežrání. Škoda že s atmosférou před bojem neumí pracovat víc her.
 

Bohužel se ukáže, že Dettlaffova ztracená přítelkyně je ve skutečnosti vévodkynina sestra Syanna. Byla kdysi prokleta a vyhnána z Beauclaire. Teď se chce mstít.
Mimochodem, všimněte si obličeje. Tomuhle říkám mimika a výraz.
 
 

Dettlaff toto odhalení emocionálně nerozchodí a vypustí na Beauclaire upíry. V ulicích města nastává takové malé peklo na zemi.

A tady se to začíná větvit. Geralt může zvolit. Buď půjde za Syannou a pokusí se ji přesvědčit ke spolupráci. Syanna má na Dettlaffa vliv, mohla by jeho řádění zastavit. Anebo může Geralt požádat o pomoc mocnou upírku Oriannu. Napřed jsem chtěl zvolit první možnost, ale když jsem viděl, jak upíři ve městě řádí, naštval jsem se na Dettlaffa a zvolil jsem upírskou cestu. Chtěl jsem ho zabít. Myslel jsem, že volba je o tom, zda Dettlaffa zabít, nebo zklidnit. Ale to jsem se zmýlil. Protože si dopředu nečtu walkthrough, neměl jsem ani tušení, jak moc se obě cesty liší. Protože tohle je přesně to místo, kde se láme chleba.