středa 14. prosince 2016

WoW Legion: Karazhan

Karazhan, prastará Medivhova věž ležící v průsmyku Deadwind Pass, se v Legionu dočkala přepracování. Kdysi jsme tu raidovali v Burning Crusade. S warriorem Keonaxem jsem tu získal legendární sekeru Gorehowl. Ještě jí mám schovanou v bance.
Předělaný Karazhan je slušná výzva. V tuto chvíli je to nejtěžší 5-man dungeon ve hře. Je vlastně jen na Mythic level, a i tak je mnohem náročnější než "běžné" dungeony na Mythic.
Je příjemné, že nový Karazhan klame tělem. Na začátku se tváří povědomě. Hráč si myslí, že to tu zná, když jsou první dva tři bossové podobní a na svých místech. Pak ale začne přituhovat. Čím větší progress, tím víc se Karazhan mění. Knihovna je zakletá, je tu obrácená gravitace a bossové chodí vzhůru nohama. Na zábradlí knihovny jsou hráči zmenšení a musí bojovat s gigantickými myšmi a pavouky. Vrcholek věže je regulérně kdesi v cizí dimenzi a vznáší se nad ním démonické kosmické lodi. Jako by se to tu Medivhovi trošku vymklo z rukou.
Učili jsme se to docela dlouho. A taky jsme možná neměli dostatečný equip. První týden jsme tuším dali jenom první dva bosse - Operu a Maiden of Virtue. Další týden jsme myslím vytuhli na hostině u Moroese, kde se musí zamrazit a postupně zabíjet čtyři addi. Pri wipování jsme umírali na nekonečně otravném běhání od vstupních dveří přes celou Operu.
Další týden jsme vytuhli už na Maiden, kterou jsme o týden dříve dokázali zabít.
Teprve když jsme potunili gear, dokázali jsme se o týden později za dva večery probít až k předposlednímu bossovi Mana Devourerovi do zmenšené knihovny. Je pozitivní, že Curatora a Shade of Medivh jsme v podstatě dali na druhý pokus.
No a finálního bosse - démonickoho beholdera jménem Viz'aduum the Watcher- jsme se učili jeden týden a další týden už jsme ho dali. Teď už Karazhan dokážeme vyčistit za večer - s výjimkou Nightbane, tajného bosse, který jde vyvolat jen při rychlém a bezchybném průchodu. Což zatím není náš případ.

Žádné komentáře: