úterý 23. června 2015

The Witcher 3: Úchvatné Skellige

Konečně jsem se odhodlal dát Novigradu sbohem a vypravil jsem se na ostrovy Skellige. Pořád mi v quest logu svítí pár nedokončených monster huntů a treasure huntů, ale už byl čas pohnout se dál - jinak bych neodjel nikdy.
Najmul jsem si loď. Cestou nás přepadli piráti a během potyčky loď ztroskotala. Probudil jsem se na pláži.
Kupodivu věrná Klepna byla nadosah (ano, tady hra trošku zjednodušuje realitu - trošku dost, ale odpouštím jí to).
Hned první kroky po Skellige jsou ohromně osvěžující. Je tu úplně jiná příroda - vysoké hory, hluboké fjordy, vodopády a severské ladění.
Při příjezdu do přístavu Kaer Tolde mi docela spadla čelist. Tak tomuhle říkám epické fantasy prostředí.
V přístavu to docela žije. Skellige má specifickou atmosféru, najdeme tu kamenné domy i vikingské lodě. Muži jsou tu obrovští a mezi strážemi najdeme i ženy. Uctívají tu jiné bohy, lidé se chovají jinak. Působí to úplně jinak než Novigrad či Velen.
Přimotal jsem se k pohřbu krále Brana, který zahynul v boji s Nilfgaarďany. Obřad vedl starý známý jarl Crach an Craite, který se vyskytuje v knize v příběhu o matce Ciri.
Setkal jsem se také s Yennefer, která tu pátrá po Ciri. Nemůžu si pomoct, Triss i Keira Metz ve hře vypadají výborně, ale Yennefer je prostě dokonalá. Navíc je naprosto svá, je to silná osobnost, která tahá za silnější konec provazu. Umí být panovačná, je zvyklá si prosadit svoje a umí s Geraltem cvičit - a on to přijímá. Vůbec se mu nedivím.

4 komentáře: