pondělí 16. září 2013

Total War Rome II: Zimní bitva v Noreii

Válku s Helvetii vyprovokovali prozměnu moji vazalové z Massilie. v tu chvíli se mi to příliš nehodilo, měl jsem legie ve střední Itálii a na pochodu do Illyrica. Ale nešť, vazala nemohu nechat ve štychu. Než jsem stihl dopochodovat do Medhlanu, vyvalili se helvetští barbaři z Alp a oblehli Medhlan. První pokus jsem ještě dokázal odrazit, ale při druhém pokusu město padlo. Táhl jsem městu na pomoc. Helvetii byli hodně oslabeni, jedna armáda se dávala dohromady docela daleko od města. Druhá armáda před Medhlanem mi nečinila žádné velké problémy. Celkem snadno jsem dobyl město zpět. Výhodou bylo, že barbaři drželi město snad jen dva turny, takže si nestihli zkonvertovat mé římské budovy na keltské.Město proto měli jen minimální posádku a dobýt je zpět bylo snadné.
Okamžitě jsem vytáhl na domovinu Helvetiů - Noreiu. A tam mě čekalo obrovské překvapení: první zimní bitva.
Jestli můžu o grafice Rome TWII použít slovo "stunning graphics", tak je to přesně tohle. Takovouhle atmosféru jsem orpavdu nečekal: hustá chumelenice, zasněžená vesnice, zasněžení legionáři - prostě nádhera!
Vlastní bitva byla dost snadná. O to víc jsem se kochal.
Celkem dlouho jsem si užíval obléhání a ostřelování ballistami. Moji Velites dokázali zahnat každou barbarskou jednotku, která by jen pomyslela na nějaký útok.
Nakonec došlo i na útok Princeps úzkou uličkou na náves. Tady hra ukázala, co v ní dříme. Byla to čistá vizuální hostina!
Při útoku Princeps koordinovaném s obchvatem jízdy a zničením helvetských prakovníků se obrana zhroutila.
Ještě dlouho jsem si pak užíval pronásledování uprchlíků zimní krajinou.
Uprostřed vesnice jsem našel nefalšované Stonehenge. Tady byl hlavní Victory point. Ten už jsem ani nemusel dobývat, obránci se rozprchli po okolí.

Žádné komentáře: