středa 11. září 2013

Total War Rome II: Obléhání Massilie

Někdy kolem roku 250 A.D. padla Massilia do rukou Ligurů. Protože to byl můj první vazalský stát, rozhodl jsem se dobýt město nazpět. Z provincie Genoa vyrazila Legio III Antiqua pod vedením Marka Atilia Regula.
Massilia je nádherné město v řeckém stylu. Rozkládá se na mořském břehu. Teď bylo v držení Ligurů, kteří je před časem dobyli na frakci Massilia.
Pro obléhání jsem naverboval několik žoldnéřských oddílů. Měl jsem keltskou jízdu a pár oddílů pěchoty.
Žoldnéřské pěšáky jsem postavil k žebříkům, abych ušetřil vlastní jednotky. Žoldnéři jsou hodně drazí a jejich držení je velice nákladné. Proto si je obvykle najímám pouze na bitvu.
Celkem snadno se mi podařilo dostat žebříky k hradbě a ovládnout věže a bránu. Obránců bylo jen pár, moje legie si s nimi snadno poradila.
Bitva měla zajímavou dohru. Před branou Massilie se objevily dvě armády vzbouřenců: jednak poslední armáda Ligurů, jednak vzbouřenci z frakce Massilia. Obě armády se mi jevily jako nepřátelské. Táhl jsem s legií z města a zaútočil jsem na Ligury. Vzápětí rebelové z Massilie zaútočili na město a hned prvním útokem město dobyli.
Když jsem  se vypořádal s Ligury, chtěl jsem si město dobýt nazpět. Dalším tahem se ale Massilia Rebels změnili na Massilia a opět tak vzkřísili stát, který byl mým klientem. Byl bych na ně mohl snadno zaútočit, ale není to etické. Snažím být spolehlivý a spojence a klienty respektovat.

Žádné komentáře: