čtvrtek 27. prosince 2007

Company of Heroes: kampaň do vnitrozemí

Splnil jsem pár misí v Call of Duty. V rozbitém Saint Lo bylo mým úkolem obklíčení a odříznutí těžce opevněného centra města. Poměrně pěkná mise, řešitelná postupným zabíráním a opevňováním strategických bodů. To mě baví.
V rozbombardovaném průmyslovém centru Hébécrevon jsem bojoval s tankovou divizí Panzer Lehr. Poprvé jsem se setkal s tanky Panther, na které moje Shermany nestačily. Naštěstí jsem měl k dispozici nové stíhače tanků M10 Wolverine, ale i tak mě velitel nutil na ně útočit zezadu a z boků. Tahle mise byla čistě o tancích, ostatní jednotky nebyly tak moc využitelné. Moc neumím používat polní dělostřelectvo, dostává příliš na frak.
Tady je Tiger ve své kráse.
Ve videu po skončení mise to koupil MacKay, dosavadní velitel roty Able.
Rota pak v romantickém západu slunce vystoupala na opevněnou kótu Mortain. Následovalo noční peklo, kdy se na moje zakopané jednotky valil jeden německý útok zadruhým. Skopčáci přivezli i tanky a měli podporu těžkého dělostřelectva. Tahle mise byla zatím daleko nejtěžší, s velmi omezenými prostředky se toho dalo dělat jenom málo. Moc mi to nesedlo, nestihl jsem asi na začátku zabrat všechny opěrné body a pak mi těžce chyběly zdroje. Dokázal jsem tak tak obstát proti pěchotě, těžké jednotky mě tvrdě válcovaly. Nebyl jsem schopen zabránit totálnímu obklíčení kopce a ztratil jsem městečko se základnou. O sekundární úkol vysekat obklíčené rangers jsem se ani nepokusil. Posledních pět minut jsem jen koukal na zoufalou obranu kopce, dělat jsem nemohl nic. Před totální porážkou mě zachránil příchod roty Baker. Zbylo mi asi pět vojáků.
Hrát to podruhé, snad bych si vedl líp.

Žádné komentáře: