středa 28. listopadu 2012

Assassin's Creed 3: První dojmy

Na Assassin's Creed 3 jsem se těšilod chvíle, co jsem se dozvěděl, že se připravuje. Měl jsem lehce smíšené pocity z umístění do Ameriky, ale těšil jsem se na nový herní engine. Hru jsem si nedočkavě koupil na Steamu v De Luxe verzi, abych to měl rovnou se všemi budoucími DLC.
Po odehrání prvních pár hodin musím říct, že se mi to hrozně líbí. Čekal jsem, že budu hrát za indiána, ale zatím hraju pořád za britského gentlemana jménem Haytham Kenway - assassina a pravděpodobně otce budoucího hlavního hrdiny. Na to, že jsem tomu zatím dal pět hodin hraní a pořád jsem víceméně v tutorialu, to není špatný výsledek.
Začátek hry se odehrává v britském divadle. Úvod do pohybu s assassinem jsem si odbyl šplháním pod divadelními lóžemi a přes pódium, abych se dostal k templáři - držiteli tajemného talismanu.
Na první pohled upotá neskutečně bohaté prostředí. Jakkoliv jsem si myslel, že už předchozí díly Assassin's Creed excelovaly množstvím postav, AC3 posouvá laťku zase o pěkný kus dál. Postav je tam opravdu neskutečně a působí ohromně životně. Generické naskriptované postavy se stejnými pohyby jsou ty tam.
V Anglii jsem se moc neohřál. Ocitl jsem se na lodi plující do Ameriky. Opět zaskočí neskutečná propracovanost a rozlehlost lodi.
Loď je plně přístupná, dá se šplhat po lanoví a stěžních až po nejvyšší koš. To je opravdu bomba!
I podpalubí je skvěle propracované, plné námořníků, kteří si v noci krátí čas tancem. Namodelovat a naskriptovat tohle všechno muselo dát neskutečnou práci!
Na lodi se vlastně odehraje jen malá dějová epizodka, která by snad ve hře ani nechyběla, kdyby ji tvůrci vypustili. Je ale tady a hra je tím zase o kousek lepší. Mám rád maximalistický přístup!
Přistáváme v Bostonu. Úvodní titulky, hra začíná.

Žádné komentáře: