pátek 26. října 2012

Dishonored: První kill - High overseer Campbell

Na náměstíčku před palácem jsem osvobodil zajatého overseera Martina, jednoho ze spiklenců. Překvapivě to bylo hodně jednoduché, stačilo se zbavit jednoho zevlujícího strážce.
Vrchní overseeer Campbell se bavil s Curnowem, důstojníkem, kterého se za chvíli pokusí otrávit. Side quest na jeho záchranu jsem dostal na začátku mise. Hra opět nabízí řadu možností:
  • nechat Overseera dokončit vraždu a pak se ho zbavit
  • prohodit skleničky a nechat Overseera, ať se otráví sám
  • zabít/uspat Overseera ještě než dojde k otrávenému vínu (pak se Curnow začne chovat jako strážce - běží vyvolat poplach. Když jsem předem deaktivoval poplašný systém, tak se důstojník snažil mě vypátrat a musel jsem ho uspat - i touto možností jsem side quest splnil)
  • rozbít obě sklenice (i tu s jedem) - Campbell pak odvede Curnowa do své tajné místnosti a pokusí se ho zabít mečem. Při tom jsem zasáhl a Campbella uspal (lze ho samozřejmě i zabít).
Pokud se Campbell zneškodní až v momentě, kdy vytáhne meč, chová se Curnow přátelsky. Poděkoval mi za záchranu a v klidu odešel - úkol splněn.
Rozhodl jsem se, že Overseera Campbella nezabiju, ale zdiskredituji ho. Odnesl jsem ho do mučírny a vypálil mu značkovacím železem na tvář znamení heretiků. Jeho kolegové Overseeři se ho pak zbaví sami.
Tohle alternativní řešení se asi do achievementů nepočítá, ale rozhodně mě potěšilo a pobavilo. Přišlo mi morálně nejsprávnější.