čtvrtek 25. října 2012

Dishonored: Cesta za prvním killem

Dostal jsem první assassinský úkol: zlikvidovat High Overseeera Campbella. K tomu se musím dostat přes několik stanovišť stráží a Wall of Light, což je elektrická brána, která usmaží neautorizované chodce.
Už na první bráně Dishonored ukazuje svojí sílu, lze ji překonat několika způsoby:
  • přelézt zeď
  • deaktivovat Wall of Light tím, že do ní hodím kanystr s velrybím olejem
  • převtělit se do krysy (ano, už se umím převtělovat do zvířat) a proběhnout dírou ve zdi
  • vydat se boční uličkou obývanou násilnickým gangem
 V misi jsou vedlejší úkoly. Rozhodl jsem se pomoci pomatené stařence Granny Rags, na kterou se dobývají tři násilníci (ano, tady jsem opustil nenásilnou cestu a nemilosrdně jsem je pobil). Granny Rags má na násilnický gang pifku a tak mě vyslala pro jed k místnímu doktorovi. Jedem jsem pak otrávil alkohol, který si gang vyrábí v nedaleké palírně.
S využitím magie to opravdu jde hrát stealth, bez násilí. A nejen to: lze se obejít i bez omráčení (což je ještě větší challenge). Omračování mě ale docela baví, v doktorově vile jsem se zbavil stráží i služky a nerušeně jsem vilu vyloupil (ano, přiznávám, jednoho strážného sežraly krysy, které jsem vysvobodil z maličkého špajzu).
A propos, krysy: je jich opravdu plné město. Zřejmě jsou původcem moru, který město decimuje. Mrtvoly a uklízeči mrtvol jsou všudypřítomní. Domy jsou prošpikované krysími chodbičkami, kterými lze obejít dotěrné stráže. Bohužel mám zatím málo many, tak je výhodnější používat omráčení nebo samostříl s uspávacími šipkami.

Žádné komentáře: