neděle 8. dubna 2012

Retro: Caesar 3

Caesar III vyšel v roce 1998. Hrál jsem už první díl, který mi moc nešel, a druhý díl, který jsem snad i dohrál (už si to opravdu nepamatuji). Vzpomínám si, že druhý díl měl docela nesmyslný systém řízení pohybu panáků po městě, musely se tam stavět speciální "roadblocky", které způsobily, že se třeba panák hasič otočil a šel tím správným směrem, kam jsem potřeboval.

Třetí díl jsem si nicméně výrazně vychutnal. Neskutečně mě bavilo stavět nádherná výstavná města a bránit je před nepřáteli. Čím to je, že mi tyhle stařičké screenshoty přijdou srovnatelně sexy s moderním naleštěným Grand Ages:Rome?
Vzpomínám si na pekelně těžkou misi v Kartágu, kdy na mé ubohé město neustále útočily armády bojových slonů. Nakonec jsem se s tím porovnal výstavbou smrtící soustavy obraných věží.
Tenhle screenshot je z města Lindum, závěrečného města celé kampaně. Musel jsem se neustále bránit útokům barbarských Britů s válečnými vozy, na screenshotu je krásně vidět masivní dvojitá hradba a legie v záloze. Na minimapě jsou vidět kontury celkového opevnění města.

Vítězství v poslední misi.
Screenshot ze závěrečné korunovace. Ave Caesar! Ave Imperator!