pátek 6. dubna 2012

Modern Warfare 3: Praha a Soap

Dozvěděli jsme se, že terorista Makarov se má vyskytovat v Praze, kterou (už zase) dobyla ruská vojska. Rozhodli jsme se, že si pro něj dojdeme.
Mise začíná u Karlova mostu. Praha je plná okupačních vojsk. Po mostě ženou ruští vojáci domácí obyvatelstvo.
Přesto v ulicích bojuje proti okupantům spousta bojovníků lokálního odporu. Tady Modern Warfare 3 prezentuje český národ jako hrdiny: je to opravdu krása, bojovat bok po boku bojovníků se jmény jako Václav Svoboda! 

Pravda, Staroměstské náměstí si tvůrci hry trošku upravili. Vypadá to, jako by byl orloj umístěn na tom barokním kostele, co stojí za ním. Věž staroměstské radnice tu chybí.
To je ale v zájmu akce: kapitán Price se spouští na laně podél orloje, aby zaútočil na Makarova, který se má nacházet uvnitř. Je vidět, že orloj je mnohem větší než ve skutečnosti, ale nevadí. V téhle misi opět hraju za Yurije, podporuji kapitána Price ostřelovačskou puškou.
Bohužel se ukázalo, že to celé byla Makarovova past. Útok selhal a museli jsme prchat. Soap to znovu koupil, spadl na něj kus domu. Únik pražskými ulicemi byl i přes pomoc statečných českých bojovníků opravdový masakr: ruští vojáci byli všude a bylo jich spousta.
I když jsme Soapa dokázali dostat do bezpečí, bohužel to nerozchodil. Tak odchází hrdina prvního a druhého dílu Modern Warfare a jeden z nejlepších válečníků herní historie!