úterý 15. listopadu 2011

Gears of War 3: Dohráno, 9/10

Gears of War 3 jsem dohrál před třemi týdny, než jsem odjel na dovolenou do Afriky. Proto už mám ten zážitek tak trošku s odstupem.
Musím hned zpočátku férově přiznat, že konec mě trošičku zklamal.
Psal jsem tu o Domově konci.  Pro mě to byl emocionálně nejvypjatější moment z celé hry - troufl bych si říct, že i z celé série.
Co následovalo pak? Získání ponorky, tak trošku nemastná neslaná plavba do Azury - velkého hotelu pod vírem Maelstrom, cesta za Marcusovým otcem Adamem a odpálení zbraně, která zničí Imulsion a tím i všechny Locusty a Lambenty. Přitom zemře i Marcusův otec. Sorry, ale ke starému pánovi jsem žádný osobní vztah neměl, takže z mého pohledu nikterak extra zážitek.
Válka skončila, všichni oslavují, Marcus si na mořském břehu sundavá brnění a zahazuje věrnou Lance pušku. Co si má počít veterán, když je po válce?
Finální souboj s locustí královnou Myrrah, která létá na obrovském brouku, byla docela slušná řežba. Myslím ale, že v sérii Gears jsem už viděl lepší. Do smrti nezapomenu na první souboj s Brumakem v prvním dílu!
Co se týká epických momentů, dechberoucích animovaných sekvencí a inovativních herních nápadů (Netopýři ničení světlem! Jízda na gigantických vozidlech!! Osedlání Brumaka!!! Průchod červími vnitřnostmi!!!!), pořád u mě vítězí druhý díl.
Ještě jednou, pro upřesnění: Gears of War 3 je pořád výborná hra. Doposud nejlepší akční hra letošního roku. Jakože akční hry až tak moc nehraju. No dobře, tak nejlepší střílečka, protože Assassin's Creed: Revelations teprve vyjde.
Jen bych tak trošku řekl, že první půlka hry nastavila laťku zatraceně vysoko a druhá půle už není tak převratně dobrá. Je to jen solidně řemeslně udělaná akce, ale rozhodně to není zábava, na kterou se vzpomíná po letech.
Sečteno a podtrženo, u mě 9/10.

Žádné komentáře: